Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια υπέρ των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Μαγνησίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το αίτημα του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωμάτιων Μαγνησίας για υποχρεωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, προώθησε με Αναφορά του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος ζητεί την ένταξη του κλάδου στις επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, προκειμένου να μπορεί να λάβει όλες τις ενισχύσεις και τα οφέλη που προβλέπονται. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου, ο κλάδος των ενοικιαζομένων δωματίων, ξενώνων και καταλυμάτων στο σύνολό του δεν θα έπρεπε να θεωρείται απλά πληττόμενος, αλλά ολοκληρωτικά κλειστός, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντικείμενο για το σύνολο των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ένα τουριστικό κατάλυμα. Απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών, κλείσιμο εστίασης κ.α., καθιστούν χωρίς κανένα όφελος την λειτουργία τους.

Αναγνωρίζοντας τις δραματικές συνέπειες που έχει προκαλέσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξεταστεί η ένταξη του κλάδου στο καθεστώς των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή, ώστε οι ιδιοκτήτες να λάβουν τις ενισχύσεις που προβλέπονται γι’ αυτή την περίπτωση και να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει