Παρουσία Μπέου και πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Η Έκθεση Εργασιών των Σπουδαστών του Δημοτικού Ι.Ι.Ε.Κ Βόλου θα παραμείνει επισκέψιμη για το κοινό όλο το καλοκαίρι

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των εργασιών των σπουδαστών του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου παρουσία πλήθους κόσμου. Η πρόεδρος  κα Σ. Χάλαρη, ο αντιπρόεδρος κ. Γ. Σουίπας, και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  η διεύθυνση, οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, υποδέχτηκαν στους χώρους της σχολής, τον Δήμαρχο Βόλου κ. A. Μπέο, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Βόλου, επιχειρηματίες, γονείς, φίλους, καθώς και εκπροσώπους φορέων  της περιοχής, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Τα όνειρα, οι φιλοδοξίες, η επιθυμία για επαγγελματική κατάρτιση και αληθινή πρόοδο αποτυπώθηκαν στα έργα των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου σε μια έκθεση με τίτλο: Σημείο – Γραμμή – Επίπεδο, εμπνευσμένη από το έργο του Καλλιτέχνη Wassily Kandinsky.

Το όραμα μιας ιδεατής ουτοπίας της πνευματικής τέχνης, απέναντι σ’ έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από πολεμικές συγκρούσεις και κοινωνικοοικονομικές ανακατατάξεις, το στοιχείο της αλήθειας, η εξασφάλιση της εσωτερικής αναγκαιότητας, το να βλέπεις τα πράγματα μέσα από το νου και την ψυχή, αποτυπώθηκαν στα έργα των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν  ενδιαφέρουσες προτάσεις για, δημιουργία  κοσμημάτων,  δημιουργία ενδυμάτων και κοστουμιών , αποτύπωσης της ζωής  σε πρωτότυπες φωτογραφίες , προτάσεις  προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από ενδιαφέροντα sites, προτάσεις βελτίωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων στους χώρους εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων και πρωτότυπα έργα Κεραμικής Τέχνης. Μέσα από την ετήσια έκθεση παρουσιάστηκαν οι  συμμετοχές των ειδικοτήτων του Δημοτικού  ΙΙΕΚ  σε  εκθέσεις και διαγωνισμούς καθώς και οι διακρίσεις τους σε πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο , τα  εκπαιδευτικά  ταξίδια και οι κινητικότητες των  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η βραδιά συνοδεύτηκε από επιλεγμένη μουσική, πρωτότυπα cocktails (που ετοίμαζαν οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές της ειδικότητας Υπεύθυνου Υποδοχής και Φιλοξενίας) και ένα πεντανόστιμο μπουφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα – για την ετοιμασία του οποίου βοήθησαν οι εκπαιδευτές και  οι σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης απονεμήθηκαν από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχ. Μπέο, Υποτροφίες σε  Αριστούχους του Β’ εξαμήνου κάθε ειδικότητας, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ για ενίσχυση και επιβράβευση των προσπαθειών των σπουδαστών για επαγγελματική αποκατάσταση.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σ.Χάλαρη και το Δ.Σ. ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της γιορτής, καθώς και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής για τη γνώση και την εμπειρία που προσφέρουν στους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου που επέλεξαν να κάνουν Πρακτική Άσκηση στο χώρο τους.

Η Έκθεση Εργασιών των Σπουδαστών του Δημοτικού Ι.Ι.Ε.Κ Βόλου θα παραμείνει επισκέψιμη για το κοινό όλο το καλοκαίρι, καθημερινά από 9.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ. (Ρήγα Φερραίου 1 – Χείρωνος).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2421056446 ή στο site: www.diek.gr”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει