Παρουσίαση δίσκου: Mystic Prophecy – Metal Division (ROAR! Rock of Angels Records)

Αντώνης Κουμιώτης by Golden Rules Radio Show: “Ο καλύτερος δίσκος σύγχρονου heavy metal της δεκαετίας που φεύγει… Έτσι θα έπρεπε να ηχούν…”

Του Αντώνη Κουμιώτη

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Ιανουαρίου 2020

Ιστοσελίδα: http://www.mysticprophecy.net
Facebook Page: https://www.facebook.com/mysticprophecy

Σύνθεση:
Φωνή: Roberto Dimitri Liapakis
Κιθάρες: Markus Pohl
Κιθάρες: Evan K
Bass: Joey Roxx
Τύμπανα: Hanno Kerstan

Tracks:

1. Metal Division
2. Eye To Eye
3. Hail To The King
my4. Here Comes The Winter
5. Curse Of The Slayer
6. Dracula
7. Together We Fall
8. Die With The Hammer
9. Reincarnation
10. Mirror Of A Broken Heart
11. Victory Is Mine

Εδώ είμαστε! Νέος δίσκος, ο 11ος κατά σειρά, για τους Mystic Prophecy του Rd Liapaki, κατά κόσμον Δημήτρη Λιαπάκη, εκείνου του “τρελού” τυπά δηλαδή, που κάποια στιγμή την είδε διαφορετικά, τα βρόντηξε, σηκώθηκε κι έφυγε από την χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” για τα ξένα και πιο συγκεκριμένα για την Μέκκα του αγαπημένου μας ήχου στην Γηραία Ήπειρο, Γερμανία, δημιουργώντας μια από τις καλύτερες μπαντάρες του πλανήτη και ένα από τα καλύτερα studio ηχογραφήσεων, τα Music Factory/Prophecy Studios.

Κι αυτό το τελευταίο, η δημιουργία των Music Factory/Prophecy Studios, σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει ο Δημήτρης ως αποτέλεσμα αυτής του της ενασχόλησης με την μουσική τεχνολογία, αφού ο ίδιος ευθύνεται για τον ήχο δισκάρων που άφησαν εποχή, συγκροτημάτων όπως οι Suicidal Angels, Devils Train, Steel Prophet, Magic Kingdom, David Chastain, FireForce, Crystal Tears, Ecxalion, Emerald Sun κ.α., λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν καταλυτικά σε κάθε δίσκο των Mystic Prophecy.

Κι ερχόμαστε στο Metal Division… Στον καλύτερο δίσκο σύγχρονου heavy metal της δεκαετίας που φεύγει, άσχετα εάν ημερολογιακά θα κυκλοφορήσει τις πρώτες μέρες της νέας δεκαετίας που έρχεται! Υπερβολικός; Όχι, όχι, δεν το νομίζω και τούτο γιατί ζύγισα πάρα πολλές φορές την απόψή μου, πριν γραφτούν αυτές εδώ οι γραμμές, κάνοντας τεράστια προσπάθεια αποστασιοποίησης, είτε λόγω της φιλίας μου με τον Δημήτρη, είτε λόγω της αγάπης μου γι’ αυτό το συγκρότημα, που παρακολουθώ από τα πρώτα του βήματα.

Και εξηγούμαι: Το Metal Division, το οποίο ηχογραφήθηκε από τον ίδιο τον Δημήτρη, με ηχολήπτη τον Christian Schmid (Arkenstone, Black Majesty, Dissector, Eldritch, FireForce, Galloglass, Guardian of the Flame, Gun Barrel, InnerWish, Sacred Steel, Suicidal Angels κ.α.), με την προπαραγωγή του να υπογράφεται από τον Evan K στο Epsilon Studio και την μίξη του από τον Henrik Udd (At The Gates, Hammerfall, Powerwolf, Dimmu Borgir, SepticFlesh κ.α.) στο Henrik Udd Recording, ηχεί έτσι όπως θα έπρεπε να ακούγεται το heavy metal στο σήμερα. Κοντολογίς δεν θυμίζει τίποτα, ούτε καν τους Mystic Prophecy των προηγούμενων 18 ετών και δέκα δίσκων. Και ο λόγος δεν είναι καθόλου περίπλοκος, αντίθετα πάρα πολύ απλός. Ο Καβαλιώτης φίλος μας Δημήτρης, σήκωσε τα μανίκια και αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια δισκάρα που θα αφήσει εποχή. Τα συστατικά του απλά! Δυνατές και πάρα μα πάρα πολύ δουλεμένες συνθέσεις, με σωστή αρχιτεκτονική δομή και απίστευτα κολλητικά ρεφρέν. Με λίγα λόγια καλά τραγούδια. Και από την άλλη ένας ήχος, από πλευράς παραγωγής, βγαλμένος από το υπερπέραν, ζηλευτός και από μεγάλα brands του χώρου, που θα έδιναν τα πάντα για να ηχούν έτσι. Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι γνωστών και τεράστιων από πλευράς πωλήσεων συγκροτημάτων του σήμερα, με πρώτο και καλύτερο φίλο τους εμένα τον ίδιο, αλλά οι τελευταίοι τους δίσκοι έτσι θα έπρεπε να ηχούν από πλευράς παραγωγής! Καθαροί, δυνατοί και αψεγάδιαστοι! Επαναλαμβάνω, από πλευράς παραγωγής!

Βέβαια, για να συμβούν όλα τα παραπάνω, πέραν της έμπνευσης και του ταλέντου, χρειάζεται και διάθεση, η οποία τολμώ να πω, γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις, ότι οφείλεται στο κλίμα που επικρατεί στην ευρύτερη μουσική οικογένεια του Δημήτρη, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν των ίδιων των Mystic Prophecy, δεν είναι άλλη από την ελληνικών συμφερόντων Rock of Angels Records του Άκη Κοσμίδη. Μια εταιρεία που έχει πιστέψει απόλυτα στους Mystic Prophecy και μια μπάντα που έχει πιστέψει απόλυτα στην εταιρεία της, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως μια γροθιά!

Μια γροθιά, φίλες και φίλοι, που αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν, θα διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά της. Ξέρετε, η μουσική βιομηχανία, είναι από τις πιο γα****ες, αφού δισκογραφικές εταιρείες, πρακτορεία που κλείνουν tour συγκροτημάτων, managers, promoters και κριτικοί δίσκων σωστά jukebox των δισκογραφικών εταιρειών, έχουν κατά καιρούς θυσιάσει εκατοντάδες συγκροτήματα στον βωμό του εύκολου κέρδους, καταφέρνοντας από τη μία να διασώσουν κάποια από τα λεγόμενα μεγάλα brands, δημιουργώντας όμως από την άλλη ταυτόχρονα τεράστια στασιμότητα στη σκηνή.

Όσο για τους στίχους; Κάπου το αυτί μου πήρε τον Δημήτρη να φροντοφωνάζει… “Macedonia Alexander the Great…”! Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα ανακαλύψετε μονάχες/οι!

Όσο για την εξωφυλλάρα του Stan W Decker (Blackmores Night, Primal Fear, Ross the Boss, Monument, Killers κ.α.) τα λόγια μάλλον περιττεύουν.

 

Ο Αντώνης Κουμιώτης τα τελευταία 22 χρόνια παρουσιάζει την μουσική εκπομπή Golden Rules, κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00 στο Radio Marconi 96,1 F.M.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει