Παρουσίαση δίσκου: Scarletborn – A Royal Hunt

Του Αντώνη Κουμιώτη

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Ιουνίου 2019

Ιστοσελίδα: https://scarletborn.bandcamp.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/Scarletbornband

Σύνθεση:
Κιθάρες/Μπάσο – Φώτης Τάμπας
Φωνή – Ethan Tziokas
Τύμπανα – Άγγελος Τριάντος

Tracks:

1. Ievads
2. Lethargos (feat Bob Katsionis)
3. Pathways
4. A Royal Hunt
5. Imploring Giants (feat Yannis Papadopoulos)
6. To Be Obscure (feat Marios Iliopoulos)
7. We Tore The Sun
8. Antler Crown (feat John Mcris)
9. Ot Atonement
10. Traces Fade
11. Slēgšana

Εδώ είμαστε… Και αρκεί να παραδεχτώ, γιατί πρέπει να το ομολογήσω, ότι τούτο το album με παιδεύει εδώ και τουλάχιστον δυο μήνες, πριν γραφτούν αυτές εδώ οι αράδες. Θέλετε γιατί συνδέομαι, μέσω μακροχρόνιας και ειλικρινούς φιλίας, με τον δημιουργό της μουσικής (Φώτης Τάμπας), θέλετε γιατί επίσης αρκετοί από τους συμμετέχοντες είναι επίσης φίλοι μου εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια… Σε κάθε περίπτωση ήθελα, όχι μονάχα λόγω αυτής εδώ της παρουσίασης αλλά και για τον ουσιαστικότερο λόγο της αντικειμενικότερης ακρόασης, να αποστασιοποιηθώ απ’ όλα τα παραπάνω. Και εν τέλει νομίζω πως τα κατάφερα.

Και γιατί ξεκίνησα γράφοντας …εδώ είμαστε; Διότι σε αυτόν εδώ ακριβώς τον δίσκο θα βρει κανείς όλα όσα χρειάζεται για να αντιληφθεί την metal πραγματικότητα των ’00’s! Τουλάχιστον όπως αυτή προέκυψε και όλοι εμείς την βιώσαμε, μέσα από τις επιρροές των ’90’s και φυσικά των ’80’s, με μία αψεγάδιαστη ωστόσο και συνάμα τόσο μοντέρνα παραγωγή του σήμερα.

Μελωδικό death metal, με ξεκάθαρες αναφορές στις ρίζες του Σουηδικού ήχου, εντόπισαν οι συνάδελφοι και καταγράφεται και στην Encyclopaedia Metallum – The Metal Archives… Ναι, αλλά για να περιγράψει απλά το ύφος της μπάντας και του ηχητικού της αποτελέσματος, βάζοντάς της -αν θέλετε- για να ξεχωρίσει από τον σορό μία ταμπελίτσα. Ναι… αλλά το “A Royal Hunt”, όπως τιτλοφορείται το debut album των Scarletborn, ενός project την μουσική του οποίου υπογράφει ο Φώτης Τάμπας (Solo, Blacken, ex-Against the Society) και τους στίχους ο Ethan Tziokas (The Shadeless Emperor), ενώ τις μπακέτες κρατάει ο Άγγελος Τριάντος, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ακόμα ένα melodic death metal album.

Κι αν θέλετε την γνώμη μου δεν είναι μονάχα οι συμμετοχές του μέτρ του ιδιώματος Μάριου Ηλιόπουλου (Nightrage) στο “To be Obscure”, του βιρτουόζου και πολυτάλαντου Μπάμπη Κατσιώνη -επιμελήθηκε των ηχογραφήσεων του δίσκου- (Firewind, Outloud, ex-SepticFlesh, ex-Nightfall) στο Lethargos, της φωνάρας του Γιάννη Παπαδόπουλου στο Imploring Giants ή του σπουδαίου Γιάννη Μακρή -επιμελήθηκε μίξη και master του δίσκου- (Anorimoi), είναι κάτι πολύ βαθύτερο, το οποίο μόλις πέσει και η τελευταία νότα του δίσκου, σε κάνει να θέλεις να το ακούσεις ξανά, γιατί νιώθεις ότι κάτι έχασες, ότι υπάρχει κάτι ακόμα που δεν έχεις αποσαφηνίσει.

Τί είναι; Συμπέρασμα: Είναι ακριβώς αυτό, ένα απίστευτο cocktail επιρροών που κατάφερε να εξωτερικεύσει ο Φώτης, επάνω στο οποίο ήρθαν και κούμπωσαν απίστευτα αρμονικά οι στίχοι του Ethan, οι οποίοι βέβαια δεν είναι διόλου ξεκάρφωτοι από το απίθανο πραγματικά εικαστικό του δίσκου, που ο ίδιος ο στιχουργός και ερμηνευτής έχει επιμεληθεί. Τυχαίο;

Εν ολίγοις… αυτό θα ήταν το ηχητικό αποτέλεσμα που θα παρήγαγε κάθε γνήσιος metal οπαδός των ’00’s, αν είχε το πηγαίο ταλέντο των Scarletborn’s.

Ειλικρινά σας το γράφω, αλλά εγώ μέσα σε αυτόν τον δίσκο, πέραν των Nightrage, που ο φυσικός τους ηγέτης Μάριος Ηλιόπουλος συμμετέχει στον δίσκο, των In flames, At the gates, The haunted, Dark Tranquillity, Arch Enemy και πολλών άλλων, ανακάλυψα και τους Iron Maiden και τους Metallica και τους Judas Priest και τους Black Sabbath ακόμη – ακόμη και τους Iced Eath ή και τους Nevermore…!!! Πού τα άκουσα όλα αυτά; Σ’ αυτόν ακριβώς τον δίσκο, που τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να ακούσω άλλη μία φορά, γιατί μάλλον θα ανακαλύψω και επιπλέον πράγματα ή θα με βοηθήσει να ανασύρω από τη μνήμη καταστάσεις.

Εν κατακλείδι… Εάν αυτή η μπάντα μετατραπεί από project σε full time συγκρότημα για τα μέλη της, όχι απλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ αυτές που παίζουν παιχνίδι στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά festivals, αντίθετα μπορεί να τις ντριπλάρει στα ίσια! Τολμήστε το, γιατί όπως λέει και ο Μάριος Ηλιόπουλος των Nightrage… αν κάτι αξίζει, αυτό είναι να ακολουθείς το όνειρό σου!

 

Ο Αντώνης Κουμιώτης τα τελευταία 22 χρόνια παρουσιάζει την μουσική εκπομπή Golden Rules στο Radio Marconi 96,1 F.M.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει