Παρουσίαση δίσκου: The Elysian Fields – New World Misanthropia (Hammer of Damnation)

Αντώνης Κουμιώτης by Golden Rules Radio Show: “Ένα αριστούργημα, για το οποίο οι δημιουργοί του, ναι, πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι!”

Του Αντώνη Κουμιώτη

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2019

Ιστοσελίδα: http://theelysianfields.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/theelysianfieldsgr

Σύνθεση:
Φωνή, Κιθάρες, Μπάσο: Bill A.
Κιθάρες, Μπάσο, Πλήκτρα, Πιάνο, Programming, Φωνή: Michael K.

Tracks:

1. Chaoskrator
2. The Clavis Magna Doctrine
3. World Misanthropia
4. Throne Uraniar
5. Wolves Among Innocence
6. Phyres I Breathe
7. Deceiving The Children Of Men
8. Slain Upon The Earth
9. Grandiosity

 

 

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη παρουσίαση άργησε και μάλιστα αρκετά. Εάν αναλογισθεί όμως κανείς την αναμονή 14ων ολόκληρων ετών από το “Suffering G.O.D. Almighty” τελευταίο μέχρι πρότινος album των Αθηναίων, τότε μια δικαιολογία την έχω. Αν και η αλήθεια είναι πως εάν κάτι ευθύνεται για την καθυστέρηση, τούτο είναι η θέλησή μου να ακούσω και να ξανακούσω το εν λόγω μουσικό αποτέλεσμα αλλά και να διαβάσω -δεν το κρύβω- τις απόψεις όσων το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων. Γιατί; Γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε ένα symphonic blackened death metal album, όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν και εγώ προσθέτω… αριστούργημα!

Ξεπερνώντας εννοείται τα μουσικά πειράματα των Bill και Michael στο “Suffering G.O.D. Almighty”, ναι, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι μέσα στον δίσκο υπάρχουν αρκετά στοιχεία των “Adelain”, “We… the Enlightened” και “12 Ablaze”, ωστόσο, όχι, συγχωρήστε με, αλλά αυτό που ακούω τους τελευταίους πολλούς μήνες και δεν λέει να φύγει από την ημερήσια play list μου, δεν έχει καμία σχέση με τους προκατόχους του. Και δεν το αναφέρω αυτό υποτιμώντας την υπόλοιπη δισκογραφία του συγκροτήματος -πώς θα μπορούσα άλλωστε-, αλλά… Το “New World Misanthropia” είναι ένα album, απ’ όλες τις απόψεις, το οποίο διαθέτει όχι απλά το attitude να σταθεί δίπλα σε αντίστοιχες κυκλοφορίες τεράστιων συγκροτημάτων του χθες και του σήμερα, αλλά μπορεί και να τις προσπεράσει.

Βλέπετε, δεν είναι μονάχα το συνθετικό και ενορχηστρωτικό μοναδικό αποτέλεσμα των συνολικά 9 κομματιών που εμπεριέχονται στον δίσκο και που μέσω της πολύ δυνατής και καθαρής παραγωγής τους, δημιουργούν ένα τελείως προσωπικό ηχητικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών, είναι πρωτίστως ο τρόπος που το σερβίρουν στον ακροατή. Ευλαβικά. Και τούτη η ευλάβεια με την οποία αντιμετώπισαν οι δημιουργοί το έργο τους είναι διάχυτη σε ολόκληρο το album, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του νότα. Είναι κάτι που δεν εξηγείται με λόγια. Μπορείς να το νιώσεις μονάχα ακούγοντάς το. Και όταν γράφω ακούγοντάς το, εννοώ ολόκληρο και όχι αποσπασματικά, καθώς μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο μουσικό αποτέλεσμα, για το οποίο οι δημιουργοί του, ναι, πρέπει να αισθάνονται -και φρονώ ότι αισθάνονται- υπερήφανοι!

 

Ο Αντώνης Κουμιώτης τα τελευταία 22 χρόνια παρουσιάζει την μουσική εκπομπή Golden Rules, κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00 στο Radio Marconi 96,1 F.M.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει