Τα σχόλια των κομμάτων με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
ΝΔ: Στα επόμενα γενέθλιά του ο κ. Τσίπρας θα είναι στην αντιπολίτευση
“Ευχόμαστε στον κ. Τσίπρα χρόνια πολλά. Και στα επόμενα γενέθλιά του να έχει βρει νέο αφήγημα, καθώς θα το χρειαστεί για τα έδρανα της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται”.
Αυτό αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας με σκωπτικό τρόπο την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΑΣΟΚ: Ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται μία άλλη πραγματικότητα στη χώρα
Επίθεση στον Πρωθυπουργό ότι μιλώντας διαρκώς σε ελεγχόμενα ακροατήρια δείχνει με τους «πανηγυρικούς» του να έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στη διαδρομή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Μουσικής τα βρίσκει όλα υπέροχα. Παντού γελαστά πρόσωπα, άνθρωποι χωρίς προβλήματα, και κάτι…. λίγους κατσούφηδες τους αναλαμβάνει…. ο Ρουβίκωνας. Το ότι ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται μια άλλη πραγματικότητα στην χώρα του, είναι εξ ίσου επικίνδυνο με την ανικανότητα και την αδυναμία τόσο την δίκη του, όσο και της Κυβέρνησης του» σημειώνει.
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «πολύ καλά τα όνειρα θερινής νυκτός, υπάρχει όμως και ο εφιάλτης που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες. Αυτή Των φόρων, της ανεργίας, των κομμένων συντάξεων, των διαλυμένων νοσοκομείων, της υποβαθμισμένης παιδείας. Αλλά αυτά είναι πολύ στενάχωρα για τον κ Τσίπρα».
ΔΗΜΑΡ: Ο Τσίπρας απέδειξε ξανά ότι δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά
«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά το τεχνητό success story της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς πολιτικής» αναφέρει σε σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως προοδευτική την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά, και υπογραμμίζει πως ακολούθησε τον δρόμο του διχασμού, ενώ σήμερα η χώρα χρειάζεται συνεννόηση.
Συνεχίζοντας στο ίδιο πρίσμα, η ΔΗΜΑΡ παρατηρεί πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όραμα για την Ελλάδα και τη νέα γενιά, ενώ με την πολιτική του απογοητεύει και διώχνει τους νέους. «Τουλάχιστον όμως σήμερα καταλάβαμε σε ποιους αναφερόταν όταν έλεγε ότι συναντά χαμογελαστά πρόσωπα: στα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μόνοι ευχαριστημένοι από την ασκούμενη πολιτική» σημειώνει καταληκτικά.