Παύει η λειτουργία των φυλακών Βόλου σε τρία χρόνια, δήλωσε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, συνοδευόμενη από τον Αχιλλέα Μπέο – Η έκταση θα αποδοθεί στον Δήμο για Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας και Καινοτομίας

Ξεκινά πρόγραμμα ανακαίνισης και επέκτασης των Αγροτικών φυλακών Κασσαβετείας, οι οποίες θα γίνουν χωρητικότητας 800 ατόμων – Αχιλλέας Μπέος: “Το έργο θα προχωρήσει γρήγορα, καθώς παρέμενε βαλτωμένο επί 22 χρόνια, όπως τόσα άλλα στην περιοχή μας”

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, επισκέφθηκε σήμερα το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου στην οδό Μεταμορφώσεως, στη συνοικία Χιλιαδούς και ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος σε τρία χρόνια, αφού η έκταση θα αποδοθεί για αξιοποίηση στον Δήμο Βόλου, για ένα κέντρο τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας.

Για τον λόγο αυτό ξεκινά πρόγραμμα ανακαίνισης και επέκτασης των Αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας, η οποία γίνεται χωρητικότητας 800 ατόμων, ενώ θα λειτουργήσει ταυτόχρονα στον χώρο Πολυδύναμο Κέντρο, Κράτησης Ανηλίκων, με Κέντρο Υγείας και Εκπαιδευτήριο, θα είναι σύγχρονο και θα περιέχει ψυχιατρική μονάδα, ιατρική μονάδα, χώρους εκπαίδευσης και σωφρονιστικής και μετασωφρονιστικής μέριμνας όσο και πειθαρχική μονάδα και όπως τόνισε η κ. Νικολάου η μεταφορά θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα ο φάκελος για την οποία ανασύρθηκε από το συρτάρι, όπου παρέμενε σκονισμένος επί μια 20ετία και υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί οπότε το έργο θα “τρέξει” γρήγορα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος καλωσόρισε την κ. Νικολάου και δήλωσε ότι είναι ευτυχής για την παρουσία της σε αυτή την θέση, καθώς από προσωπική εμπειρία από την γνωριμία του μαζί της, είναι βέβαιος ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα, καθώς παρέμενε βαλτωμένο επί 22 χρόνια, όπως τόσα άλλα στην περιοχή μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει