Περιοδεία στη ΔΕΔΔΗΕ και ενημέρωση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΔΗΕ στον Βόλο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους Απόστολο Νάνο, μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας και Βασίλη Μεταξά, γραμματέα της Τ.Ε. Μαγνησίας.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τη διεύθυνση για την κατάσταση του δικτύου και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία καθώς και την πορεία αποκατάστασης των βλαβών στη Μαγνησία. Επίσης συζήτησε με τους τεχνικούς λίγο πριν ξεκινήσουν για τις διάφορες περιοχές του Νομού.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν οδηγήσει και στις σοβαρές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του δικτύου, με τους ελάχιστους τεχνικούς να κάνουν ότι μπορούν για να επανέρθει το ρεύμα στα λαϊκά σπίτια.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας όλων των κυβερνήσεων να απαξιώσουν τη ΔΕΗ στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ενέργειας ιδιαίτερα με τον κερματισμό της ΔΕΗ στο κερδοφόρο και μη κερδοφόρο κομμάτι που αφορά τις υποδομές του δικτύου .

Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της πράσινης ανάπτυξης που αποτελεί τον κοινό παρονομαστή των αστικών κομμάτων και την οποία δεσμεύονται να υπηρετήσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ είτε από κυβερνητικές θέσεις ή τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα τιμολόγια της ενέργειας, που ονοματίστηκαν ως παροχές, πέρα από την υποκρισία – αφού και μέσα από τους λογαριασμούς θα πληρώσει ο λαός το βαρύ τίμημα της πράσινης ανάπτυξης – είναι και ομολογία ότι δεν θα παρεκκλίνει στο ελάχιστο από αυτή τη στρατηγική Οι διάφορες παραλλαγές της όπως η λεγόμενη ενεργειακή δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ ή το μέγεθος και οι μορφές της κρατικής παρέμβασης δεν ακουμπάνε το κύριο ζητούμενο: την παράδοση της ενέργειας στο κεφάλαιο και την τεράστια στήριξη των «πράσινων» ομίλων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να επενδύσουν λιμνάζοντα κεφάλαια και να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Τις συνέπειες τις πληρώνει ο λαός, τόσο στην τσέπη του με τους φουσκωμένους λογαριασμούς, όσο και σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων που μένουν χωριά, οικισμοί και συνοικίες στην πόλη χωρίς ρεύμα.

Η χώρα έχει τις πρώτες ύλες και τις υποδομές και κυρίως έμπειρο και ικανό εργατικό δυναμικό για να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια. Το να μένουν περιοχές χωρίς ρεύμα τον 21ο αιώνα, μετά από μια καταιγίδα, είναι απόδειξη του σαπίσματος της οικονομίας που βασίζεται στην κερδοφορία και τον ανταγωνισμό του κεφαλαίου. Η λαϊκή παρέμβαση και η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο αποφασιστικός παράγοντας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στο δρόμο της ανατροπής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει