ΠΗΛΙΟ: Έφτασε η ώρα για το Ράλλυ Κένταυρος – Αυτό το Σαββατοκύριακο

Η αναμονή τελείωσε…

Οι Ελληνικοί Αγώνες Ράλλυ εκκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Ιουνίου από το καταπράσινο Πήλιο!

52 πληρώματα δήλωσαν Συμμετοχή και θα αγωνιστούν στο 39ο “Ράλλυ Κένταυρος” που ανοίγει την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, καθώς και των θεσμών του Κυπέλλου Αγώνων Ράλλυ Ασφάλτου όπως και του Επάθλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος

Αριθμός- ρεκόρ συμμετοχών του αγώνα την τελευταία δεκαετία!

Μια λίστα συμμετοχών γεμάτη ποιότητα, καθώς για πρώτη φορά σε ελληνικό ασφάλτινο αγώνα, θα λάβουν μέρος 4 αγωνιστικά αυτοκίνητα προδιαγραφών R5.

Μαζί τους, μια αρμάδα τετρακίνητα αγωνιστικά Mitsubishi Evo καθώς και ένα Skoda Fabia S2000 αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό μέχρι τη σημαία του τερματισμού.

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η μάχη στα δικίνητα της κατηγορίας F2, που περιλαμβάνει αυτοκίνητα με κίνηση στους δυο τροχούς, καθώς αρκετοί από τους συμμετέχοντες έχουν αποδείξει την ταχύτητα τους στις ασφάλτινες επιφάνειες και έχουν τη δυνατότητα διάκρισης!

Το θέαμα συνεχίζεται και στις μικρότερες κατηγορίες, όπου πλήθος πληρωμάτων αναμένεται να μας χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές δράσης και έντονου συναγωνισμού.

Η φετινή 39η έκδοση του αγώνα εκτός του αριθμού-ρεκόρ δεκαετίας, των 52 πληρωμάτων που συγκέντρωσε, είναι η μεγαλύτερη -σε αγωνιστικά χιλιόμετρα- των τελευταίων 10 ετών και περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 81,6 αγωνιστικών χιλιομέτρων που αποτελούν εγγύηση για μοναδικά περάσματα σε όλες τις κατηγορίες και κλάσεις.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διήμερου 39ου “Ράλλυ Κένταυρος” περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου το Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 11:00-13:00 στο χώρο του ΙΚΤΕΟ Βόλου, ενώ η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:05, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου ώστε να αγωνιστούν σε 4 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων η μια θα είναι υπό το φώς των προβολέων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος των υπόλοιπων 4 ειδικών του αγώνα θα δοθεί στις 09:15 από το Service Park στα Χάνια, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Xenia Πορταριάς.

Το αγωνιστικό σκέλος του Σαββάτου και της Κυριακής θα προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου.
Οι θεσμοί των Κυπέλλου Αγώνων Ράλλυ Ασφάλτου και Επάθλου Αγώνων Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος θα συμμετάσχουν στον αγώνα στις ειδικές διαδρομές της Κυριακής.

Ο χώρος του Service Park θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Αγριόλευκες, με το Αρχηγείο του αγώνα να στεγάζεται στο Ξενοδοχείο Xenia, που βρίσκεται στη Πορταριά.

To “39o Ράλλυ Κένταυρος” θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε).

Ενημέρωση και όλα τα τελευταία νέα του “Ράλλυ Κένταυρος”, θα βρείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης στο www . lavolos . gr όπως επίσης και στη σελίδα του αγώνα στα Social Media.
Facebook: http://www. facebook. com/rallykentavros

Μπορεί επίσης να σας αρέσει