Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τρώτε ρύζι;

Το ρύζι είναι ένα από τα φαγητά τα οποία καταναλώνονται περισσότερο στον κόσμοΑπό μόνο του ίσως είναι κάπως απλό, αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε άλλα φαγητά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τρώτε ρύζι;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψετε το ρύζι και ορισμένοι είναι πιο υγιεινοί από άλλους. Έχουν όλα να κάνουν με το πώς θα το φτιάξετε και με τι θα το συνοδεύσετε.

 

Ρύζι και αύξηση βάρους
Το ρύζι είναι ένα δημητριακό το οποίο περιέχει νερό, υδατάνθρακες, ίνες και μέταλλα. Περιέχει πολύ λίγο λίπος. Γενικά, είναι μια υγιεινή τροφή που προμηθεύει το σώμα με τους υδατάνθρακες τους οποίος χρειάζεται.
Το ρύζι από μόνο του δεν είναι πρόβλημα, αυτό που μετράει είναι το πόσο τρώτε. Αυτό που προκαλεί την αύξηση βάρους είναι όταν τρώτε παραπάνω θερμίδες απ’ όσες χρειάζεστε, βασιζόμενοι πάντα στο επίπεδο των δραστηριοτήτων σας.
Είναι επικίνδυνη η κατανάλωση ρυζιού;
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τρώτε ρύζι, είναι επικίνδυνο;
Το ρύζι έχει την ικανότητα ν’ απορροφά μεγάλες ποσότητες αρσενικού, ειδικά μέσω του εξωτερικού του κελύφους. Ένα από τα πλεονεκτήματα του λευκού ρυζιού, λοιπόν, είναι πως έχει υποστεί επεξεργασία και έχει αφαιρεθεί το εξωτερικό του κέλυφος.
Αυτό βάζει ένα μικρό φρένο στην διαδεδομένη άποψη ότι το καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό. Είναι αλήθεια πως έχει περισσότερα θρεπτικά οφέλη από το λευκό ρύζι, αλλά περιέχει και περισσότερο αρσενικό.

Τρεις τρόποι για να μειώσετε το αρσενικό στο ρύζι:

1. Δύο μέρη νερό, ένα μέρος ρύζι.
Αυτός ο τρόπος παρασκευής, 2 προς 1, επιτρέπει στο ρύζι να μαγειρευτεί πλήρως. Θα μειώσει την ποσότητα αρσενικού.
2. Πέντε μέρη νερό, ένα μέρος ρύζι.
Με αυτή την ποσότητα νερού ανά κούπα ρυζιού, το αρσενικό θα μειωθεί έως και 50%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως για το ριζότο, χρειάζεστε πέντε μέρη νερό για ένα μέρος ρύζι.
3. Μούλιασμα όλη νύχτα
Με αυτήν την τεχνική, το ρύζι θα χάσει περίπου το 80% του αρσενικού που περιέχει.
Δυστυχώς, έτσι χάνονται και οι περισσότερες θρεπτικές του ουσίες.
Καταναλώστε ρύζι με υγιεινό τρόπο
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τρώτε ρύζι, φάτε το με υγιεινό τρόπο
Αν θέλετε να δώσετε ώθηση στην υγεία σας τρώγοντας ρύζι, υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί που μπορούν ν’ αυξήσουν τα οφέλη του ρυζιού. Ορίστε μερικοί απ’ αυτούς:
Λευκό ρύζι με λάδι καρύδας
Ένα από τα μειονεκτήματα του λευκού ρυζιού είναι πως έχει υψηλή συγκέντρωση αμύλου. Το ανθρώπινο σώμα θα μετατρέψει το άμυλο σε ζάχαρη. Και γνωρίζουμε ήδη το πόσο βλαβερή μπορεί να είναι η ζάχαρη.
Ωστόσο, η επεξεργασία αυτή μπορεί να μειωθεί αν χρησιμοποιήσετε μια επιπλέον κούπα νερό και δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, ενώ παρασκευάζετε το ρύζι. Έτσι, θα εξουδετερωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις του αμύλου στο σώμα σας.
Ρύζι και ζωμός
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τρώτε ρύζι, ρύζι με ζωμό
Αν ενδιαφέρεστε να προσθέσετε γεύση στο ρύζι σας, ενώ ενισχύετε τις θρεπτικές του ιδιότητες, δοκιμάστε τον ζωμό. Ο ζωμός λαχανικών και κοτόπουλου, παρέχει γεύση και θρεπτικές ουσίες οι οποίες απορροφούνται από το ρύζι.
Ρύζι με τζίντζερ: κάνει καλό στην καρδιά
Αν θέλετε ρύζι με πολλή γεύση και υγιεινά οφέλη, τότε μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε τζίντζερ. Θα πρέπει να τρίψετε το τζίντζερ και να το προσθέσετε στο ρύζι ενώ το μαγειρεύετε. Με λίγο λάδι καρύδας θα δώσετε στο πιάτο σας υπέροχη γεύση, ενώ θα είναι ταυτόχρονα υγιεινό.

Ρύζι με πρόσθετα αντιοξειδωτικά

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε (αναφορικά με τη γεύση και τις θρεπτικές ουσίες) την τακτική κατανάλωση ρυζιού. Ένας από αυτούς είναι να εκμεταλλευτείτε τα συστατικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά. Αυτά μπορεί να είναι λαχανικά και μανιτάρια, για παράδειγμα: παρέχουν πρωτεΐνες και μια υγιεινή ποσότητα αντιοξειδωτικών.

Το σκόρδο είναι ένα ακόμη συστατικό με πολλά οφέλη. Πέραν από τα πλεονεκτήματά του σκέτο, είναι ένας τέλειος συνδυασμός με κρεμμύδι και ρύζι. Όλα αυτά τα συστατικά θα δώσουν στα πιάτα με ρύζι μια τέλεια γεύση, ενώ θα παραμένουν υγιεινά.

Το ρύζι είναι ένα συστατικό το οποίο έχει πιο πολλές δημιουργικές επιλογές από τα περισσότερα, όταν μιλάμε για μαγειρική. Είναι μια αρχαία τροφή που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με οτιδήποτε αποφασίσετε να του προσθέσετε. Κάντε μια δοκιμή, πρωτοπορήστε, και εκτιμήστε την τέχνη της υγιεινής μαγειρικής. Ποιος είναι για εσάς ο καλύτερος τρόπος να τρώτε ρύζι από τους παραπάνω;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει