Πώς να ρυθμίσετε φυσικά το σάκχαρο στο αίμα

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα πρέπει να αναζητούν συνεχώς τρόπους να το ελέγξουν και, αν δεν προσέξουν, μπορεί τελικά το σάκχαρο να τους οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Ένα υγιές άτομο πρέπει να έχει ένα επίπεδο σακχάρου στο αίμα μεταξύ 80 και 100 μιλιγκράμ ανά ένα δέκατο του λίτρου. Τα επίπεδα γλυκόζης στο σώμα ρυθμίζονται από μια ορμόνη που είναι γνωστή ως ινσουλίνη, της οποίας η πρωταρχική λειτουργία είναι να διαχειρίζεται το σάκχαρο στο αίμα. Όμως, οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη δεν μπορούν να παράγουν επαρκή ποσότητα της συγκεκριμένης ορμόνης ή αναπτύσσουν αντίσταση σε αυτή, κάτι που καθιστά δύσκολο τον έλεγχο των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Αν και ένα άτομο που έχει διαβήτη θα πρέπει να ακολουθεί τη σωστή φαρμακευτική αγωγή για τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα του, εμείς θα σας δώσουμε ορισμένες συστάσεις και φυσικές θεραπείες συμπληρωματικά για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.

Τακτική άσκηση
Τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα αποτελούν ένα σημαντικό καύσιμο για το σώμα σας. Σε όσο περισσότερη σωματική άσκηση επιδίδεστε, τόσο περισσότερο καύσιμο χρειάζεται το σώμα. Μια καλή ρουτίνα άσκησης μπορεί να είναι πολύ σημαντική στη μάχη εναντίον του υψηλού σακχάρου ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τις απαιτήσεις σε ινσουλίνη για τους ασθενείς που ήδη εξαρτώνται από αυτή. Μια καλή λύση είναι να ξεκινήσετε με μια καθημερινή ρουτίνα που θα περιλαμβάνει είκοσι με τριάντα λεπτά ήπιας άσκησης.
Μειώστε την κατανάλωση υδατανθράκων
Οποιοδήποτε είδος τροφής που εξασφαλίζει στο σώμα υδατάνθρακες, θα προκαλέσει τελικά μια αύξηση στην ποσότητα της γλυκόζης που αποθηκεύεται στο αίμα. Για να καταπολεμήσετε και να προλάβετε τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συνιστάται να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες.
Αυξήστε τη λήψη πρωτεϊνών
2-solomos
Η κατανάλωση άπαχων κρεάτων, όπως το ψάρι, το στήθος κοτόπουλου ή το χοιρινό καρέ, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της μετατροπής των υδατανθράκων σε γλυκόζη στο αίμα, διευκολύνοντας τον οργανισμό σας στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου.
Πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας
Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα πρέπει να προσπαθούν να τρώνε κάποια υγιεινή τροφή κάθε δύο ή τρεις ώρες. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας συνήθως προκαλεί ξαφνικές μειώσεις της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να κάνει το άτομο να αισθανθεί λαχτάρα για κάτι γλυκό.
Εφαρμόζετε τεχνικές χαλάρωσης
3-yioga
Όταν βιώνετε συνεχώς υψηλά επίπεδα άγχους, είναι πιθανό το συκώτι σας να αρχίσει να εκκρίνει γλυκογόνο στο αίμα σας. Το γλυκογόνο είναι το δευτερεύον απόθεμα γλυκόζης του οργανισμού και μπορεί να ανεβάσει γρήγορα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Αν είναι δυνατόν, προσπαθείτε να εφαρμόζετε τεχνικές χαλάρωσης και να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα στην καταπολέμηση του άγχους.
Κανέλα
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση του διαβήτη και των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το μπαχαρικό αυτό το βρίσκετε εύκολα στα καταστήματα και μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ευαισθησία του οργανισμού σας στην ινσουλίνη. Χάρη στο γεγονός αυτό, σταδιακά θα εξαρτάστε λιγότερο από τη συγκεκριμένη ορμόνη για τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σας.
Νopal ή φραγκοσυκιά
5-nopal-hymos
Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ο κάκτος αυτός μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός για τη μείωση των υψηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η φραγκοσυκιά περιέχει πολλές ίνες και άλλες ουσίες που βοηθούν στον έλεγχο και στην ομαλοποίηση του μεταβολισμού των σακχάρων στον οργανισμό, επομένως είναι ιδανικός για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη.
Σκόρδο
Ένα άλλο συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή των ανθρώπων με υψηλό σάκχαρο είναι το σκόρδο. Έχει βρεθεί ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2. Ποια είναι ακριβώς η δράση του σκόρδου; Όπως η φραγκοσυκιά, συμβάλλει στην ομαλοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης από τον οργανισμό, ενώ περιέχει επίσης ορισμένες ουσίες που προκαλούν μια αντίδραση παρόμοια με εκείνη της ινσουλίνης.
Κρεμμύδι

4-kremmydi

Σε μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γκεζίρα στο Σουδάν διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση 100 γραμμαρίων ωμού κρεμμυδιού την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και θείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει