Πράγματα που Καταστρέφουν τα Αντικολλητικά σκεύη

Τα αντικολλητικά τηγάνια και γενικότερα τα αντικολλητικά σκεύη που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινάστην κουζίνα σας θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Δείτε τα 4 πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα κάνετε και εσείς και τα καταστρέφετε. 

Ζεσταίνετε το τηγάνι πριν ρίξετε λάδι ή βούτυρο μέσα σε αυτόΜπορεί να το ακούσατε κάποια στιγμή σε κάποια εκπομπή μαγειρικής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και το σωστό. Ή τουλάχιστον δεν είναι σωστό για τα αντικολλητικά σας σκεύη. Όταν ζεσταίνετε το αντικολλητικό σας σκεύος χωρίς λάδι ή βούτυρο κινδυνεύετε από τις επικίνδυνες τοξίνες που αυτό απελευθερώνει.

Βάζετε τα σκεύη σας στο πλυντήριο πιάτων Μπορεί να είναι ασφαλές το να τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων και μπορεί κάτι τέτοιο να αναγράφεται και πάνω στο σκεύος αλλά το πρόβλημα είναι το πολύ ζεστό νερό με το οποίο έρχεται σε επαφή το σκεύος σας. Αυτό και το “σκληρό” απορρυπαντικό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο σκεύος σας. Καλό είναι να πλένετε τα αντικολλητικά σας σκεύη στο χέρι. Κάντε το με νερό και μαγειρική σόδα.

Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στο μέγιστο

 Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να εκθέτετε το αντικολλητικό σας σκεύος σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Καταρχάς η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια του σκεύους. Δεύτερον μπορεί να το κάνει να απελευθερώσει επικίνδυνες τοξίνες. Αν θέλετε να ψήσετε ένα κομμάτι κρέας ή ψάρι προτιμήστε κάποιο άλλο σκεύος που να μην είναι αντικολλητικό.

Μαγειρεύετε χρησιμοποιώντας μεταλλικά εργαλεία Μπορεί η μεταλλική σπάτουλα να δείχνει πιο επαγγελματική από μια σπάτουλας σιλικόνης αλλά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα και να γδάρει την επιφάνεια του σκεύους σας. Μάθετε να χρησιμοποιείτε σπάτουλες από σιλικόνη ή ξύλο για να διαρκέσουν τα αντικολλητικά σας σκεύη πολύ περισσότερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει