Πρεμιέρα της παράστασης Σοφοκλή «Τραχίνιες» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:30 κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Θωμά Γκαγκά, στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος. Μετά την πρεμιέρα θα δοθούν ακόμη τρεις παραστάσεις. Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος στις 19:30, την Τετάρτη 4 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου στις 19:30 και το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας στις 21:15.

Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά από την TICKET SERVICES (www.ticketservices.gr), αλλά και από το κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-13:00 & 18:00-20:00). Ειδικά για την παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου διατίθενται εισιτήρια και στο κατάστημα Μηδειάτης Αργύριος «Εφημερίδες-Ψιλικά», οδός Ελευθερίας 43 στη Νέα Αγχίαλο.

Οι «Τραχίνιες», του Σοφοκλή, έργο αινιγματικό και βαθιά υπαρξιακό αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο και σύγχρονο συμπυκνώνουν την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με την αναπότρεπτη μοίρα του. Μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχαναλυτικών αποχρώσεων «κλειστού χώρου», οι συναισθηματικές εξάρσεις, οι άλλοτε βροντώδεις δονήσεις των ηρώων συμπορεύονται με το αδιαμφισβήτητο κύρος των Θεών.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

«Το έργο σε πρώτο επίπεδο είναι μια συγκλονιστική ερωτική τραγωδία. Κοιτώντας κανείς όμως βαθύτερα, ανακαλύπτει πως πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία έργα του Σοφοκλή. Με αφορμή το τέλος της ζωής του Ηρακλή, ο Σοφοκλής ψυχογραφεί λεπτεπίλεπτα τους χαρακτήρες του και τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να αλλάξουν την μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου πέφτουν θύματα μιας εξαπάτησης που όταν την συνειδητοποιούν είναι πλέον αργά. Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο έργο, που εντελώς αδικαιολόγητα, ελάχιστα το έχει εκμεταλλευτεί η θεατρική πράξη.», Θωμάς Γκαγκάς.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Θωμάς Γκαγκάς
Πρωταγωνιστούν: Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Ραφαήλος, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Δραματουργική Επεξεργασία: Χριστιάννα Μαντζουράνη
Επιμέλεια κίνησης: Αριάδνη Παπαπαναγιώτου
Μουσική: DNA (Aλέξανδρος Χρηστάρας-Μιχάλης Νιβολιανίτης)
Κατασκευή κουστουμιών: Πέννυ Τσομπανάκη
Κατασκευή σκηνικών: Αργύρης Ζήσης-Θανάσης Ματσαγγιάς

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Μετζικώφ για την πολύτιμη βοήθεια του.

Η φωτογράφιση για την προώθηση της παράστασης έγινε στο Studio Π56 από την Αγγελική Κοκκοβέ.
Γραφίστας: Θοδωρής Πιτσιρίκος

Η προπώληση θα ισχύει μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας από τα φυσικά σημεία και μέχρι μία ώρα πριν την παράσταση από την ηλεκτρονική προπώληση (www.ticketservices.gr). Οι κάτοχοι των εισιτηρίων πρέπει να τα φέρουν εκτυπωμένα ή σε ηλεκτρονική μορφή για επικύρωση στην είσοδο του θεάτρου. Υπενθυμίζουμε ότι τα εισιτήρια από την πλατφόρμα πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων πρέπει να φέρουν τη σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode).
Πρωτόκολλο Covid – Οδηγίες προς κοινό:

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των υποδείξεων του ΕΟΔΥ. ΔΕΝ είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός του κοινού για προσέλευση στην παράσταση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από τα θέατρα. Οι παραστάσεις είναι αποκλειστικά για καθήμενους. Για την αποφυγή συνωστισμού σας προτείνουμε την έγκαιρη προσέλευσή σας στα θέατρα.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2021 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και στο πλαίσιο καλοκαιρινών δράσεων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε αρχαιολογικούς χώρους μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/, fb: Τέχνες στον Βόλο, fb: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου και στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Πολιτισμού 2421082870 & 2421082358.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει