ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΤΟΡΗΣ στον Γ. ΚΟΥΜΙΩΤΗ: “14 Απριλίου ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του Δήμου Βόλου – Μεγάλη χρηματοδότηση για καύση της λάσπης του Βιολογικού”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Μέχρι το 2028 θα έχουμε λύσει τα προβλήματα όλα της πόλης… Οι χρηματοδοτήσεις που θα έρθουν θα είναι πολύ μεγάλες για την ΔΕΥΑΜΒ… Σκοπός να χρησιμοποιήσουμε για άρδευση το νερό που θα προκύπτει από την τριτοβάθμια επεξεργασία…”

Έβρεξε ειδήσεις το πρωινό της Τρίτης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ αρχικά αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο της ασφαλτόστρωσης του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το πρόγραμμα ξεκινάει 14 Απρίλιου. Ξεκινάμε από την Πολυμέρη και προχωράμε προς το κέντρο της πόλης και Ν. Ιωνία. Από τον Άναυρο προς το κέντρο, Πολυμέρη – Φιλελλήνων, καθ’ ολοκληρίαν, καινούργιοι άσφαλτοι, όχι μόνο στην Πολυμέρη, σ’ όλους τους κάθετους και τους παράλληλους της Πολυμέρη, που έχουν τελειώσει τα έργα. Είναι μία χρηματοδότηση καθαρή επιτυχία του Αχιλλέα Μπέου, που θα κάνει την πόλη μας καινούργια. Συγχρόνως ξεκινάει και στη Ν. Ιωνία. Θα έχουμε έναν Βόλο τελείως διαφορετικό. Είναι μεγάλη η χρηματοδότηση που κατάφερε και πήρε ο δήμαρχος και θα λύσει το πρόβλημα μία και καλή. Περιμέναμε να τελειώσουν τα σκάμματα, για να μην έχουμε διπλές δουλειές αργότερα”.

Εν συνεχεία ο κ. Τόρης μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για μία σειρά από θέματα που αφορούν στην ΔΕΥΑΜΒ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πήραμε μια μεγάλη χρηματοδότηση για την λάσπη του Βιολογικού που θα καίγεται. Θα γίνουν υψικάμινοι, θα καίγεται όλη αυτή η λάσπη που μένει στον Βιολογικό, σύγχρονα πράγματα, αλλάζει η πόλη σελίδα”.

Σε αυτό το σημείο και ερωτηθείς για το ποσοστό καθαρότητα του νερού από την τριτοβάθμια επεξεργασία, είπε πως αυτό αγγίξει το 95% και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φτάσει στο 99%+++, με τελικό σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην άρδευση.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε ότι “οι χρηματοδοτήσεις που θα έρθουν θα είναι πολύ μεγάλες για την ΔΕΥΑΜΒ. Μέχρι το 2028 θα έχουμε λύσει και το θέμα ύδρευση και το θέμα αποχέτευση στο Βόλο. Μέχρι το 2028 θα έχουμε λύσει τα προβλήματα όλα της πόλης”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει