Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μπασδάνης στο Marconi 96,1 για το ωράριο στο Βόλο: “Είναι λάθος, θα πρέπει εδώ και τώρα να αλλάξει, να επεκταθεί το ωράριο – Η Αθήνα εξαιρείται…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Έλλειψη ρευστότητας στην αγορά – Να επανεξεταστεί το θέμα των 120 δόσεων…”

Την αντίδραση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας προκάλεσαν τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον Covid-19 και πιο συγκεκριμένα αυτό της μείωσης του ωραρίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στον Δήμο Βόλου, με τον πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη, μιλώντας το πρωινό της Τρίτης στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, να ζητά την άμεση επανεξέταση του μέτρου και την επέκταση του ωραρίου, τουλάχιστον κατά δύο ώρες.

Ο κ. Μπασδάνης μίλησε για μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και μάλιστα στην περιοχή που γνωρίζει με τον μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας, κάνοντας λόγω για έλλειψη ρευστότητας και λέγοντας ότι μεταξύ άλλων πρέπει να επανεξεταστεί και το ζήτημα των 120 δόσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης αναφορικά με το θέμα του ωραρίου είπε χαρακτηριστικά: “Διαπιστώνουμε ότι έρχονται αυτά τα περιοριστικά μέτρα ακριβώς την περίοδο, όπου είναι περίοδος αιχμής, όπου περιμένουμε να εισπράξουμε… Δεν θεωρώ ότι εάν ο πελάτης, ο επισκέπτης ενός καταστήματος εστίασης παραμείνει μετά τις 12.00 θα μπορέσει να συμβεί κάτι συνταρακτικό ούτως ώστε να υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τον Covid-19. Δηλαδή θα μπορούσαν κάλλιστα να κλείσουν αυτά τα καταστήματα στο σύνολό τους γύρω στις 2.00 το βράδυ. Δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα, πιστέψτε με, όσον αφορά την πανδημία. Διαπιστώνουμε ότι εξαιρείται η Αθήνα. Εμένα μου κινεί πάρα πολύ την περιέργεια, πώς εξαιρείται η Αθήνα και συμπεριλαμβάνονται πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη, όπως είναι ο Βόλος και ούτω καθ’ εξής. Η Αθήνα με τα 4 σχεδόν 5 εκατ. κατοίκους δεν έχει προβλήματα Covid-19 και έχει προβλήματα ο Βόλος ή η Θεσσαλονίκη; Κάποια πράγματα δεν μας πείθουν και θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή και εν πάση περιπτώση θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία από πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει δηλαδή γρήγορα, σύντομα, άμεσα, εδώ και τώρα αυτό το μέτρο να αλλάξει, ούτως ώστε να παραταθεί το ωράριο. Βεβαίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται οι νεολαίοι μας στα μπαρ, αλλά από εκεί και πέρα όμως η εστίαση δεν πρέπει να υποστεί όλο αυτό τον περιορισμό που θα στερήσει έσοδα και θα περιορίσει και την κίνηση όλο αυτό το διάστημα των 15 ημερών που θα διανύσουμε… Είναι λάθος, όλο αυτό είναι λάθος! Αφαιρεί έσοδα από μια περιοχή που γνωρίζει τον μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας στη χώρα. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από στήριξη, δεν έχει ανάγκη από μέτρα που θα φέρουν σε ποιο δύσκολη θέση τον επιχειρηματία”.

Ο κ. Μπασδάνης μίλησε και για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση μεταξύ άλλων και ως προς τη μείωση της προκαταβολής φόρου, ωστόσο πρέπει να επανεξετάσει και το θέμα των 120 δόσεων. “Γνωρίζουμε ότι σε αυτό εμπλέκονται και οι δανειστές, αλλά εδώ θα πρέπει να δείξει η κυβέρνηση ότι μπορεί να επιβάλλει εν μέσω μιας τέτοιας πραγματικά δυσχερούς κατάστασης και μετά από 10 χρόνια σκληρών μνημονίων, κάποια πράγματα στο eurogroup, ούτως ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ανάσες”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει