Πρόεδρος ΚΤΕΛ Κολυνδρίνης στο Marconi 96,1: “Η ζημιά ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ – Αντέχουμε, αλλά δεν θα αντέχουμε για πάντα – Πρέπει να δείξουμε όλοι ατομική ευθύνη…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Στα περισσότερα ΚΤΕΛ πάνω από το 50% του προσωπικού είναι ακόμη σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, ενώ σε εμάς από την 1η Ιουνίου όλο το προσωπικό δουλεύει κανονικά, 160 εργαζόμενοι…”

Για την ζημιά που υπέστη ο κλάδος των Μεταφορών και συνεχίζει να βιώνει, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και Ταμίας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ.), Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Ο κ. Κολυνδρίνης ερωτηθείς συγκεκριμένα για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας απάντησε: “Προσπαθούμε να συνέλθουμε και να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας τηρουμένων των αναλογιών και με βάση την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Η ζημιά είναι μεγάλη, οι μεταφορές είναι από τους τομείς που χτυπήθηκαν αλύπητα και συνεχίζουν να χτυπιούνται, υπάρχει κάποια αυξημένη κίνηση αυτό τον καιρό, λόγω του καλοκαιριού και λόγω του ότι η περιοχή μας είναι τουριστική, υπάρχουν και τα νησιά των Β. Σποράδων, δεν θυμίζει όμως σε τίποτα τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα η ζημιά ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Το νούμερο είναι μεγάλο, υπάρχουν εργαζόμενοι, υπάρχουν προμηθευτές. Υπήρξαν κάποια εργαλεία χρηματοδοτικά από την πλευρά της πολιτείας που μας βοήθησε, αλλά αν δεν ξεκινήσει να λειτουργεί όλο το σύστημα, δεν θα επαρκέσουν και δεν θα μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα”.

Ερωτηθείς για την βιωσιμότητα της επιχείρησης ο κ. Κολυνδρίνης είπε χαρακτηριστικά: “Πρόβλημα, έτσι όπως το περιγράφεται, δεν υπάρχει. Αντέχει και αντέχει για αρκετό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να αντέχει για πάντα όμως. Αν ξανά η μεταφορά επανέλθει στα επίπεδα του προηγούμενου τριμήνου, τότε δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, γιατί χωρίς έσοδα τα έξοδα τρέχουν, οι υποχρεώσεις τρέχουν, οπότε εκεί μετά θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο κ. Κολυνδρίνης, μετέφερε και την εικόνα στα υπόλοιπα ΚΤΕΛ της χώρας, ερωτηθείς με την ιδιότητα του Ταμία της Π.Ο.Α.Υ.Σ., εξηγώντας: “Οι πόλεις, οι περιοχές που έχουν λίγο τουρισμό λειτουργούν, σε άλλες περιοχές η κατάσταση είναι τραγική. Αρκεί να σας πω ότι στα περισσότερα ΚΤΕΛ πάνω από το 50% είναι ακόμη σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, ενώ σε εμάς από την 1η Ιουνίου όλο το προσωπικό δουλεύει κανονικά, 160 εργαζόμενοι”.

Τέλος, ο κ. Κολυνδρίνης έστειλε το δικό του μήνυμα: “Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, πρέπει να δείξουμε όλοι λίγο περισσότερη ατομική ευθύνη. Υπάρχει ένας ιός, αυτός που υπάρχει όσο τον πιστεύει ο καθένας, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, αν προστατευτούμε όλοι και αν προστατέψουμε τους γύρω μας και η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει και εμείς μπορούμε να ζήσουμε με τις ελευθερίες που είχαμε και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανέναν. Δεν χρειάζονται ούτε ακραίες φωνές, ούτε τίποτα, λίγη καλή διάθεση απ’ όλους μας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει