ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας – Άναψαν τα αίματα και βγήκαν τα μαχαίρια

Η ανακοίνωση του συνδυασμού υπό τον Αριστοτέλη Μπασδάνη που “άναψε τη σπίθα” και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν

Διαβάστε την ανακοίνωση του “Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος” με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Μπασδάνη:

Στην τελική ευθεία για τις επιμελητηριακές εκλογές, πραγματικά μένουμε εμβρόντητοι από το θράσος ορισμένων να κουνούν το δάκτυλο στην «απερχόμενη» διοίκηση (προσωπικές ψευδαισθήσεις Πλαστάρα) μιλώντας για ηθική στο επιχειρείν και αξιοπιστία.

Σε μία εποχή που η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης έχει γονατίσει τον μικρομεσαίο -και όχι μόνο επαγγελματία-, που οι εκλογές θα διεξαχθούν με το 1/3 των ψηφοφόρων, καθώς ο επαγγελματίας δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε την ελάχιστη ετήσια συνδρομή (όρο που θέτει η επιμελητηριακή νομοθεσία) το διακύβευμα των εκλογών είναι πώς ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την λαίλαπα που μαστίζει σε καθημερινό επίπεδο την επιχειρηματικότητα και το βιός μας και όχι πώς διχαστικά θα επιδοθούμε σε διαγωνισμό συνθημάτων και «ρητορικών» βεγγαλικών που μόνο στην εσωστρέφεια οδηγούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Πρόκειται λοιπόν για πρόκληση να μιλούν για ηθική ορισμένοι που ελέγχονται από την ίδια την επιχειρηματική κοινότητα.

Για ένα πράγμα είμαστε υπερήφανοι στο «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα». Στο γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιό μας μετέχουν επαγγελματίες που έχουν δώσει ήδη τις εξετάσεις τους στο επιχειρείν και έχουν επιβραβευθεί για την ηθική και δυναμική τους, γι’ αυτό και κατέχουν θέσεις ευθύνης μέσα από το Προεδρεία των Σωματείων τους που έχουν εκλεγεί.

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει φύγει με… περιπολικό από την επιχείρησή του, σε κανέναν δεν έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα και κανένας δεν ελέγχεται δικαστικά.

Είναι οξύμωρο λοιπόν ορισμένοι να ζητούν διαρκώς αλλαγή σελίδας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όταν οι σελίδες του ποινικού τους μητρώου είναι ήδη «μουντζουρωμένες».
Είναι οξύμωρο να μιλούν για εξωστρέφεια, όταν η καμαρίλα ήταν η πολιτική τους όταν ήταν στην διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Ήταν τότε που αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία του φορέα και που η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου μέσα από καθημερινό αγώνα κατάφερε να ανατρέψει.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ δεν ποδηγετούμαστε από κανέναν και δεν έχουμε ανάγκη τις πλάτες κανενός «πατερούλη» που με απίστευτους «εκβιασμούς» –που το τελευταίο διάστημα ακούγονται στους επιχειρηματικούς κύκλους- προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο των επαγγελματιών.

Τους μόνους που έχουμε ανάγκη –και ζητούμε έντιμα την ψήφο τους- είναι οι επαγγελματίες που με –πραγματικό- ήθος, εντιμότητα και δυναμική δίνουν καθημερινά τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους γιατί πολύ φοβούμαστε, ότι τα δύσκολα στην επιχειρηματικότητα είναι μπροστά μας.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλήσεις από ανθρώπους που ακόμη οφείλουν μία δημόσια συγνώμη στον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας.

 

Με αφορμή την ως άνω ανακοίνωση συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» κ. Τρύφωνα Πλαστάρα σχολίασαν:

«Στο σπίτι του κρεμασμένοι δεν μιλάνε για σκοινί. Αυτοί που ευθύνονται για την απαξίωση του επιμελητηριακού θεσμού, δεν δικαιούνται να ομιλούν. Θα συνιστούσαμε στον κ. Μπασδάνη, αντί να κάνει υποδείξεις, να σιωπήσει διότι εκτίθεται. Λίγο αργά θυμήθηκε τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου και τα προβλήματά τους. Η απαξίωση του θεσμού φέρει την υπογραφή του. Ο κατήφορος όμως σταματάει ΕΔΩ. Στις 11 Δεκεμβρίου αλλάζουμε σελίδα».

 

Ακολούθησε ανακοίνωση του συνδυασμού “Επιχειρώ Μεταφέρω Αναπτύσσω” με επικεφαλής τον Σπύρο Κοπάλη:

Παρακολουθούμε «άφωνοι» την επικοινωνιακή «μάχη» των δυο επιμελητηριακών συνδυασμών ,μια «μάχη» που έχει να κάνει με ποινικές διαδικασίες, απαγόρευση εξόδου από την Χώρα(???) και από την άλλη εκβιασμούς(?) τηλεφωνικές απειλές(?) και ένα σωρό άλλα τερτίπια στα όρια της ποινικής δικονομίας… Ο συνδυασμός μας «Επιχειρώ Μεταφέρω Αναπτύσσω» υπόσχεται πως ποτέ δεν θα μπει στη «λογική της εκδίκησης» πολλώ δε μάλλον στην πρακτική άναρθρων κραυγών προκειμένου να ζητήσουμε την ψήφο των μελών του Επιμελητήριου Μαγνησίας.

Έχουμε στόχο, σκοπό, και πρόγραμμα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την «προστασία» τους -στο μέτρο που μπορούμε- από όλους αυτούς που σήμερα βλέπουνε τον επιχειρηματία τον βιοτέχνη και τον επαγγελματία , ως δουλοπάροικο. Όσο για τους άλλους δυο υποψήφιους συνδυασμούς, τους καλούμε γρήγορα να «συνέλθουν» εάν θέλουν, όπως εμείς, να έρθει ο επιχειρηματικός κόσμος να ψηφίσει στις επιμελητηριακές εκλογές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει