Προετοίμασε τα χείλη σου για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Τα χείλη είναι το πρώτο σημείο του προσώπου που παρουσιάζει έντονη αφυδάτωση και για αυτό

χρειάζονται περισσότερη και εντατικότερη φροντίδα. Η απολέπιση είναι σημαντική, ώστε να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα και τα χείλη να είναι απαλά, μαλακά και ζουμερά. Επειδή τα χείλη δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες σκάνε και ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα χρειάζονται τακτική ενυδάτωση σε καθημερινή βάση και πολλές φορές την ημέρα.

Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχουν πολλά και διάφορα scrub χειλιών, ανάλογα με τις ανάγκες ή τις προτιμήσεις σας, αλλά μια σπιτική συνταγή με τα χεράκια σας με φυτικά προϊόντα έχει άλλη άξια.

Η εντατική απολέπιση των χειλιών προλαμβάνει το σκάσιμο και το ξεφλούδισμα των χειλιών, τα κάνει πιο μαλακά, απαλά, λεία και ζουμερά καθώς και προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο κραγιόν. Η συχνότητα της απολέπισης δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα στα χείλη.

Ινδοκάρυδο & μέλι lip Scrub
Υλικά
1 κ.σ. έλαιο καρύδας

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.σ. χλιαρό νερό
Ανάμειξε το έλαιο καρύδας και το μέλι, το ίδιο θα κάνεις και με τη ζάχαρη την οποία θα διαλύσεις στο χλιαρό νερό.Τρίψε το scrub με κυκλικές κινήσεις στα χείλη για 2 περίπου λεπτά και ξέπλυν εμε χλιαρό νερό.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει