Προετοιμάζουν απεργία τα συνδικάτα του Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα Διοικητικά Συμβούλια το συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας καλούμε συνδικαλιστές και σωματεία σε ανοιχτή σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας 6 Απρίλη. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους εκείνους που λένε «φτάνει ως εδώ,δεν πάει άλλο.»

Στην πρόσφατη ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ οι αντιπρόσωποι των σωματείων μας, μέλη της διοίκησης, καταθέσαμε πρόταση για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης αντιπροσώπων των σωματείων, καταδεικνύοντας την ανάγκη της πιο ουσιαστικής συζήτησης μπροστά στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους και με την πραγματοποίηση του πολέμου στην Ουκρανία. Η άρνησή τους βάζοντας μπροστά διάφορες προφάσεις δείχνει πως η πλειοψηφία της διοίκησης έχει σκοπό να περάσει και αυτή η απεργία «στα ψιλά».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους συνδικαλιστές που αναγνωρίζουν ότι δημιουργείται ασφυκτική κατάσταση για τον λαό μας με τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι , ο λαός τον πολεμικό λογαριασμό.

Δεν θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτατος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663 ευρώ.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους, στην σύσκεψη την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας. Για να γίνει η πανελλαδική πανεργατική απεργία ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει