Πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 21ης Νοεμβρίου 2022

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αρ. 59/20-11-98 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου καθιερώθηκε η 21η Νοεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων .

Κατόπιν τούτου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα εορταστεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε όλη τη χώρα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Βόλο περιλαμβάνει :

Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2022 .
Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2022, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα πλαίσια και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01-07-2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) ΚΥΑ, όπως ισχύει.

Ώρα 00: Επίσημη έπαρση Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου με τιμητικό απόσπασμα και μουσική .

Ώρα 30: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

(Πέρας προσέλευσης επισήμων 11.25 π.μ.)

Ώρα 00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, από τις Αρχές της πόλης.

Ώρα 30: Επίσημη Υποστολή της Σημαίας.

Επισημαίνεται ότι, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά το χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (εγκύκλιος ΥΠΕΣ 75281/11-11-2022).

ΓΕΝΙΚΑ

α) Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση.

Β) Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου . Ο Δήμος Βόλου παρακαλείται να φροντίσει για την παρουσία της Φιλαρμονικής στην εκδήλωση.

Γ) Οι Στρατιωτικές , Αστυνομικές , Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, την τάξη, την απόδοση τιμών, φωταγώγηση, σημαιοστολισμό και την κίνηση τροχοφόρων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Καραγεωργίου, του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει