Προκαταρκτική έρευνα για τα ξερά κυπαρίσσια της Αργαλαστής διέταξε η Εισαγγελία Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Βόλου προς το Αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου με την υπ.αριθμ Α2020-1356 εντολή της εισαγγελίας Βόλου για την επικινδυνότητα των ξερών κυπαρισσιών στον προαύλιο χώρου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Αργαλαστής.

Η προκαταρκτική εξέταση διετάχθει μετά την υπ.αριθμ 1057/9/30-α της 28/4/20 αναφοράς του Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου που μεταξύ άλλων ανέφερε:

Πριν από 3 χρόνια κατά την επίσκεψη του ερευνητή του ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης Δρ. Στέφανου Διαμαντή στην Αργαλαστή για την προγραμματισμένη ομιλία στην (4 Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα) που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, μας ενημέρωσε με επιστολή στις 29/9/2017 για την αρρώστια που έχουν τα κυπαρίσσια στο προαύλιο χώρου του καθεδρικού Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής.

Στην συνέχεια εμείς με δελτίο τύπου στις 22/12/2017 και 4/1/2018 στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με επιστολή μας ενημερώσαμε το Δήμο Νοτίου Πηλίου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής για την ασθένεια των κυπαρισσίων και ότι πρέπει να κοπούν και να καούν για να μην καταστραφούν και τα υπόλοιπα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και 11 κυπαρίσσια από το προαύλιο έχουν τελείως ξεραθεί. Τα κυπαρίσσια βρίσκονται στο προαύλιο του Ιερού Ναού σε απόσταση 2 μέτρα περίπου από το κεντρικό δρόμο Αργαλαστής Βόλου στο κέντρο του χωριού, 10 μέτρα περίπου από την στάση του λεωφορείου, 6 μέτρα περίπου από τα σπίτια και 6 μέτρα από το βενζινάδικο του κυρίου Νικολάου Εμβαλώτη.

Είναι επικίνδυνα κατά της ζωής των κατοίκων, της περιουσίας και εν γένη της ασφάλειας των διερχομένων.

Παρά τις μέχρι τώρα έγγραφες ενοχλήσεις καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Στέργιος Παπαϊωάννου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει