«Προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού υγείας Β. Κοντοζαμάνη»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προκλητικές είναι οι δηλώσεις του υφυπουργού υγείας Β. Κοντοζαμάνη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Βόλου, ότι «υπήρχε σχεδιασμός που μάλιστα φαίνεται(!) για την αντιμετώπιση του χειρότερου σεναρίου της πανδημίας στη χώρα»! Αποτελούν εμπαιγμό και των κατοίκων του Βόλου όταν ήδη στον Βόλο μετρούμε 62 νεκρούς. Όταν οι προσλήψεις ιατρικού προσωπικού είναι ανύπαρκτες και το υγειονομικό προσωπικό στα πρόθυρα κατάρρευσης. Όταν τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία είναι μηδαμινά. Όταν υπάρχουν διαρκείς καταγγελίες για εγκατάλειψη ασθενών στην τύχη τους, αναμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι στο νοσοκομείο!

Απ’ ότι φαίνεται, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της εξάπλωσης της πανδημίας, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε και αφορά τα κέρδη των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας, που είδαν τα «πορτοφόλια» τους να χοντραίνουν από τα χιλιάδες τεστ που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες και από τις σκανδαλώδεις συμφωνίες της κυβέρνησης για αγορά υπηρεσιών. Ενέργειες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική επίταξη ιδιωτικών δομών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, έθεσε ως αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της ζωής, παράλληλα με το αίτημα για την πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και γενικότερα άμεσων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, με παροχή μέσων προστασίας και με διαρκείς δωρεάν ελέγχους.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί του εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, άμεσα να διεκδικήσουν, χωρίς υποχώρηση, την προστασία της ζωής τους. Να απαιτήσουν:

Πλήρη τακτικό έλεγχο με δωρεάν τεστ παντού. Να διενεργηθούν μαζικά τεστ, σε χώρους δουλειάς και σε τόπους κατοικίας.

Να επιταχτούν ξενοδοχεία στα οποία θα απομονωθούν οι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα θετικοί ασθενείς, ώστε να μην διασπείρουν τον ιό σε συγγενείς οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται και να κυκλοφορούν.

Να επιταχτούν οι ιδιωτικές κλινικές που και μπορούν να νοσηλεύσουν και έχουν διαθέσιμες ΜΕΘ. Η επίταξη να γίνει με βάση τις ανάγκες της πανδημίας και όχι με βάση το πώς θα φουσκώσει περισσότερο η τσέπη των κλινικαρχών. Η έλλειψη σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες στα νοσοκομεία απαιτεί επίταξη ιδιωτών ιατρών και όχι απλά εθελοντικά καλέσματα.

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΒ, τα κέντρα υγείας του νομού και τα αγροτικά ιατρεία των χωριών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει