Πρόστιμο 3.500 ευρώ σε δήμαρχο για σεξιστικά σχόλια σε βάρος δημοσιογράφου

Πρόστιμο 3.500 ευρώ καλείται να καταβάλει Σλοβένος πολιτικός, ο οποίος καταδικάστηκε για 

σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια σε βάρος δημοσιογράφου, η οποία κάλυπτε δικαστική υπόθεση στην οποία ήταν κατηγορούμενος.

Την εποχή που ο δήμαρχος του Κόπερ Μπόρις Πόποβιτς δικαζόταν με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, το 2013, η ανταποκρίτρια της σλοβενικής τηλεόρασης Εβγκένια Καρλ του ζήτησε ένα σχόλιο μετά την ακρόασή του από τους δικαστές. Δυσαρεστημένος με τα ρεπορτάζ της στη δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας, κακοδιάθετος και αγενής τής είπε ότι έχει ωραίο στήθος, το οποίο εξήρε ακόμα και η σύζυγός του.

Η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι εξαιτίας του περιστατικού είχε ψυχικά προβλήματα και σοβαρούς πόνους στην πλάτη, για τα οποία μάρτυρες εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι μπορεί να είναι ψυχοσωματικής προέλευσης. Κατέθεσαν ακόμη ότι ο Μπόρις Πόποβιτς κατ’ επανάληψη της έκανε προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια, τα οποία είναι ο λόγος που τον μήνυσε και απαίτησε αποζημίωση ύψους 7.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων φέρεται να της είπε ότι δεν μοιάζει καθόλου με την ηθοποιό Πάμελα Άντερσον, πρώην πρωταγωνίστρια της αμερικανικής σειράς Baywatch.

Η δικαστής του δικαστηρίου της Λιουμπλιάνας Αλένκα Κότσεβαρ Νόσαν, στην απόφασή της, αναφέρει ότι ο δήμαρχος του Κόπερ θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον 2.000 ευρώ για κάθε παρόμοιο ξέσπασμα εναντίον δημοσιογράφων στο μέλλον, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο ΜΜΕ της Σλοβενίας.

«Πιστεύω ότι ο τοπικός αξιωματούχος έλαβε το παρόν μήνυμα ότι δεν είναι παντοδύναμος» τόνισε η δημοσιογράφος. Φαίνεται πάντως πως οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν σε δικαστική αίθουσα, καθώς και ο δήμαρχος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της για δημόσια προσβολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει