“Έφυγε” ο Θανάσης Οικονόμου, ιστορικό στέλεχος του Κινήματος

Τελευταίο αντίο στις 11.00 το πρωί, από τον Ι.Ν. Αγ. Λαζάρου Κοιμητηρίου

Απεβίωσε το μεσημέρι της Κυριακής σε ηλικία 92 ετών, ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, πρ. δημοτικός σύμβουλος Βόλου, αδερφός του πρ. αντιδημάρχου, Γιώργου Οικονόμου, και θείος της πρ. αντινομάρχη και αντιδημάρχου, Νατάσας Οικονόμου.

Ο Θανάσης Οικονόμου είχε γεννηθεί την 1η.07.1929 στην Πύλη Τρικάλων. Το 1940, σε ηλικία 14 ετών, όταν η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Αλμυρό, εντάχθηκε στα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ. Συνέχισε την αντιστασιακή του δράση στο Βόλο, όπου μετοίκισε η οικογένεια, το 1945, στη συνοικία των Επτά Πλατάνων. Έπαιξε στη μεγάλη τοπική ομάδα της εποχής, τον «Παγασητικό», μαζί με τα αδέρφια του, Σωκράτη και Βασίλη.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τη Βιομηχανία Γκλαβάνης ως διευθυντής πωλήσεων, τη ΣΕΚΕ, τη ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΡΑΤΟΒΑΤΟΡ ΕΛΛΑΣ, τη ΣΠΕΚΑ, την ΕΒΕΞ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Βαθιά δημοκράτης, υπήρξε ιδιαίτερος του υπουργού της Ένωσης Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου, Τζων Γκλαβάνη, από τα πρώτα μέλη του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Πειθαρχικού, γραμματέας της 9ης Τ.Ο., πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Επτά Πλατάνων. Το 1986, εκλέχτηκε υπό τον Μ. Κουντούρη δημοτικός σύμβουλος Βόλου, όπου διετέλεσε πρόεδρος της τότε ιδρυθείσας ΔΗΤΕΒ.

Το 1965, παντρεύτηκε την Εύη Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Ηλία, τραπεζικό υπάλληλο, και το Βαγγέλη, υπάλληλο της ΕΒΟΛ, από τους οποίους χάρηκε 4 εγγόνια.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας, νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου και απεβίωσε σήμερα, γεμίζοντας θλίψη τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους του.

Τελευταίο αντίο στον Θανάση Οικονόμου στις 11.00 το πρωί, από τον Ι.Ν. Αγ. Λαζάρου Κοιμητηρίου.

Οι άνθρωποι του e-Volos.gr και του Radio Marconi 96,1 F.M. εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει