“ΕΒΡΕΞΕ” ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο Αγοραστός στον Γ. Κουμιώτη: “Μαζί με τον Τριαντόπουλο ζητήσαμε 200 εκατ. από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα – Σε πρόγραμμα 6,5 εκατ. ευρώ το Αλιευτικό Καταφύγιο Πλατανιά, ενώ προχωρά και ο Περιφερειακός του Βόλου χωρίς νέα χάραξη…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αποκαλύπτοντας τη διεκδίκηση, σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο, 100 + 100, σύνολο 200 εκατ. ευρώ από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μεγάλα επιλέξιμα έργα για τη Θεσσαλία. Ο περιφερειάρχης επίσης αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην ένταξη του εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλατανιά σε πρόγραμμα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ αλλά και στις διαδικασίες συνέχισης του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, με στόχο να φτάσει μέχρι την Άφησσο, τονίζοντας ότι δεν θα αλλάξει η χάραξή του.

 Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός αποκάλυψε ότι εντός της εβδομάδας και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο χρηματοδότησης 100 + 100, σύνολο 200 εκατ. ευρώ, ώστε να χρηματοδοτηθούν μεγάλα επιλέξιμα έργα της Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και αυτά του Μουσείου της Αργούς, της αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, των αντιπλημμυρικών έργων σε Σκιάθο και Ξηριά κ.α.

Ο περιφερειάρχης αποκάλυψε επίσης και την ένταξη του Αλιευτικού Καταφυγίου του Πλατανιά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, αναμένοντας πλέον από το υπουργείο την άδεια δημοπράτησης, για να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός, ο οποίος μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει επέκταση του υφιστάμενου μώλου κατά 200 μέτρα, παραλιακά κρηπιδώματα 132 μέτρα, προβλήτα 55 μέτρα, εμβαθύνσεις και μια χερσαία ζώνη συνολικής επιφάνειας 3.650 τ.μ., μετατρέποντας έτσι το αλιευτικό καταφύγιο σε αξιόπιστο και ασφαλές και κατ’ επέκταση πετυχαίνοντας την αναβάθμιση του Πλατανιά.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε όμως και στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου, αναλύοντας τις διαδικασίες για την συνέχισή του, μέχρι και την Άφησσο, τονίζοντας ότι η χάραξή του δεν θα αλλάξει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει