“Στην κλινική ΑΝΑΣΣΑ πραγματοποιούμε μοριακό τεστ για τον Κορονοϊο, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από μία ώρα…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: Συνέντευξη του Εμπορικού Διευθυντή της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ Σωτήρη Ντούμα στον Γιώργο Κουμιώτη

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο Εμπορικός Διευθυντής της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ Σωτήρης Ντούμας, για τις ενέργειες και τα μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο της διασποράς κατά του COVID-19.

Ο κ. Ντούμας, αφού εξήγησε υπερ-αναλυτικά τα μέτρα που έλαβε από την πρώτη στιγμή η κλινική ΑΝΑΣΣΑ, απάντησε σε σειρά ερωτημάτων του δημοσιογράφου, μεταξύ άλλων και για τα tests για τον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε, “Γίνονται tests και μάλιστα κάνουμε μοριακά tests. Απ’ όσο γνωρίζω είμαστε ο μοναδικός φορέας παροχής στην Μαγνησία που πραγματοποιούμε αυτά τα tests με αποτέλεσμα σε λιγότερο από μία ώρα. Θεωρήσαμε ότι είναι ουσιώδες, δεν θα πω ούτε καινοτόμο, ούτε πρωτοποριακό, εγώ θα πω ουσιώδες, γιατί σκεφτείτε ότι αυτόν τον έλεγχο, τον μοριακό, τον έχουμε εντάξει στον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών αλλά και στον έλεγχο όλων των ασθενών που θα έρθουν στην κλινική για να νοσηλευτούν. Και ίσως προλαβαίνω και την επόμενή σας ερώτηση, αν αυτό μπορούμε να το αξιοποίησουμε και σε εξωτερικούς εξεταζόμενους. Μπορούμε και το κάνουμε. Και όποιος θεωρεί για κάποιον ειδικό λόγο ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσει αυτό το test, μπορεί να το κάνει. Το έχουμε κάνει σε άτομα που το χρειάζονται για την εργασία τους, άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν, ομάδες αθλητών που το χρειάζονται για την κάρτα υγείας”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει