“ΒΟΜΒΑ” μεγατόνων προέδρου ΔΕΥΑΜΒ Τόρη μέσω Κουμιώτη: “Από το 2024 δεν θα κόβεται το νερό στους οικονομικά αδύναμους”

“Τέλος του μηνός ξεκινούν τα έργα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην Ερμού, για την αλλαγή σωληνώσεων, για να προλάβουμε πριν το Πάσχα να παραδώσουμε…”

Έβρεξε ειδήσεις το πρωινό της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, απ’ όπου αποκάλυψε αφενός ότι από το 2024 δεν θα κόβεται το νερό στους οικονομικά αδύναμους και αφετέρου ότι από τέλος του μηνός ξεκινούν τα έργα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην Ερμού, για την αλλαγή σωληνώσεων, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τόρης δήλωσε: “Με τα 22.000 έξυπνα ρολόγια, που θα έρθουν, το νερό δεν θα κόβεται σε κανέναν άνθρωπο, θα μειώνεται η πίεση σε αυτόν που δεν πληρώνει, αποδεδειγμένα δεν πληρώνει, όχι στον άνθρωπο που δεν έχει να πληρώσει. Στους αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμους μάλιστα δεν θα κόβεται ούτε η πίεση του νερού. Το 2024 θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Πήραμε μία επιχείρηση το 2014 με εκατομμύρια χρέη. Υπήρχε μία ΕΡΓΗΛ, η οποία τώρα τελειώνει, υπήρχαν δάνεια που παίρναμε 10ετη χάρη και 5ετή χάρη, που βγήκαν όλα σε εμάς και τα πληρώνουμε τώρα. Πιστεύω ότι μέχρι το 2027 θα έχουν τελειώσει όλα και η ΔΕΥΑΜΒ θα είναι μία εύρωστη οικονομικά επιχείρηση, με ένα τεράστιο κοινωνικό πρόσωπο. Η εντολή του Δημάρχου είναι αυτή ουσιαστικά, ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όσο μπορούμε φθηνότερα να το προσφέρουμε, όπως και κάνουμε αυτή τη στιγμή, που το κόστος το ενεργειακό εκτινάχθηκε, εμείς το απορροφήσαμε όλο και δεν ανεβάσαμε ούτε ένα ευρώ στο κυβικό”

Ερωτηθείς για τα έργα, ο κ. Τόρης εξήγησε ότι αυτή την στιγμή ασφαλτοστρώνεται η Φιλικής Εταιρείας, θα ακολουθήσει η Καρτάλη, η Ιωλκού και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης έτοιμο.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Τόρης αποκάλυψε μάλιστα ότι: “Τέλος του μηνός ξεκινούν τα έργα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην Ερμού, για την αλλαγή των σωληνώσεων. Τελειώνουμε από την Καρτάλη και μπαίνουμε στο ιστορικό κέντρο για προλάβουμε πριν το Πάσχα να παραδώσουμε στους καταστηματάρχες την πρόσβαση, ώστε να μπορεί ο κόσμος στις γιορτές να κατέβει για τα ψώνια του με άνεση”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει