“ΒΟΜΒΕΣ” Μεϊκόπουλου μέσω Marconi 96,1: “Όταν πεθαίνει κόσμος, δεν τρέχεις σε εγκαίνια…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δεν υπάρχουν σταθμάρχες, κλειδούχοι, προσωπικό, φωτισμός, πώς συμβαδίζουν αυτά με την αναβάθμιση της ηλεκτροκίνησης;”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τόσο για την πίεση που συνεχίζει να δέχεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο, παρά τις όποιες υποσχέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας που το επισκέφθηκε πριν από μία εβδομάδα, όσο και για την υποστελέχωση και υποβάθμιση, όπως την χαρακτήρισε, του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, την ίδια ώρα που κυβερνητικά στελέχη μιλούν για το έργο της αναβάθμισης της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας.

Για προφανείς ευθύνες, μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ως προς την συνεχιζόμενη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου και παρά τις όποιες υποσχέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας που το επισκέφθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα.

“Μετά την επίσκεψη της υπουργού μία πνευμονολόγος έχει στελεχώσει το Νοσοκομείο. Τα τμήματα παρουσιάζουν την ίδια ακριβώς επάνδρωση με τα προηγούμενα κύματα, πλην μίας πνευμονολόγου, συν του ότι τα Κέντρα Υγείας, που θα μπορούσαν κι αυτά να παίξουν καθοριστικό ρόλο, πάλι εμφανίζονται υποστελεχωμένα”, παρατήρησε ο κ. Μεϊκόπουλος και τόνισε ότι η “μαζική μετακίνηση απ’ όλη την Μαγνησία και εισαγωγή στο Νοσοκομείο, σημαίνει φρακάρισμα των κλινικών, την ώρα που δεν υπάρχει καμία προνοσοκομειακή διαχείριση των κρουσμάτων”.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που επεδίωξε με την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και γιατί τελικά ήταν ο μόνος βουλευτής που πήγε εκείνη την ημέρα στη Λάρισα, ο κ. Μεϊκόπουλος δήλωσε: “Δεν ήρθε κανένας. Εκείνη την ημέρα προτίμησαν να συμμετάσχουν σε εγκαίνια. Καλά είναι και τα εγκαίνια, αλλά όταν πεθαίνει κόσμος, δεν τρέχεις σε εγκαίνια, συμμετέχεις και ενώνεις τη φωνή σου εκ της ιδιότητάς σου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στην προβληματική αυτή κατάσταση που βιώνει και ο Βόλος και το Νοσοκοκομείο και η Μαγνησία όλη, αυτή είναι τουλάχιστον η ταπεινή μου γνώμη. Από εκεί και πέρα δεν μου άρεσε και η αντιμετώπιση που υπήρξε σε επίπεδο κορυφαίου υγειονομικού θεσμού, όπως είναι η 5η ΥΠΕ…”, εξιστορώντας την απίθανη συμπεριφορά του Διοικητή Σερέτη, ο οποίος, όπως εξήγησε ο κ. Μεϊκόπουλος, ενώ αρχικά υποτίθεται ότι απουσίαζε, τελικά ετοιμαζόταν για σύσκεψη με θέμα τα Νοσοκομεία της Λάρισας και όχι του Βόλου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, ο κ. Μεϊκόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “Το θέατρο του παραλόγου. Από τη μία βγαίνει μία απόφαση όπου για διάφορες έκτακτες συνθήκες ή εν πάσει περιπτώσει σχεδιασμούς, τους οποίους ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να καταλάβουν, αποφασίστηκε η προσωρινή παύση λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου και το προσωπικό να μεταφερθεί στη Λάρισα… Την ίδια στιγμή από δελτία Τύπου κυβερνητικών βουλευτών πληροφορούμαστε ότι έχει προχωρήσει και τελεσφορήσει εν τέλει η αναβάθμιση της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή και την ίδια στιγμή βλέπουμε να υπάρχει μια πλήρης υποστελέχωση και υποβάθμιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου… Χωρίς σταθμάρχες, χωρίς κλειδούχους υπάρχει φοβερό ζήτημα ορθής λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Βόλο, υπάρχει ζήτημα ακόμα και ασφαλείας. Επιβάτες μου έστειλαν φωτογραφίες πριν από δύο – τρεις μέρες στα απογευματινά δρομολόγια, μόνοι τους επιβιβάζονται και αποβιβάζονται, χωρίς μάλιστα να υπάρχει φωτισμός και βεβαίως με τον φόβο κάποιου τραυματισμού”, για να συνεχίσει:

“Βγήκε ο κ. Πατέρας από την Διοίκηση του ΟΣΕ μας είπε ότι πρόκειται για fake new, μας είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος του σταθμού, παρόλα αυτά όμως μέχρι και σήμερα που μιλάμε μετά από 137 χρόνια δεν υπάρχει στο σταθμό του Βόλου σταθμάρχης, δεν υπάρχει κλειδούχος, δεν υπάρχει προσωπικό του δημόσιου ΟΣΕ το οποίο να λειτουργήσει σωστά τον σταθμό. Αυτή είναι η εικόνα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Τώρα, πείτε μου εσείς πώς συμβαδίζει με το έργο αναβάθμισης της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή. Το μποϋκοτάρει, δεν το υποβαθμίζει με την λογική αυτή;”, διερωτήθηκε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει