“ΒΟΜΒΕΣ” Τζαβέλα στο Marconi 96,1: Τί είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ για τον Μπέο και τί αποκάλυψε για το λιμάνι του Βόλου

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Το πρωί ήμουν στον Alpha και συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Μπέο και τον ρώτησα για το λιμάνι. Πρέπει να δοθεί στον Δήμο! Ο Βόλος λιμνάζει γιατί έχει κολλήσει εκεί το λιμάνι. Αυτό το λιμάνι, του Βόλου το βρίσκω στις διεθνείς αγορές να είναι περιζήτητο. Δηλαδή σας ενημερώνω ότι επενδυτικά κεφάλαια, μεγάλες εταιρείες, το έχουν δεύτερο ή τρίτο στην προτίμηση για επένδυση στην Ελλάδα…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Φερονίκη (Νίκη) Τζαβέλα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο λιμάνι του Βόλου, για το οποίο αποκάλυψε ότι στις διεθνείς αγορές είναι περιζήτητο, καθώς υπάρχουν επενδυτικά κεφάλαια και μεγάλες εταιρείες που το έχουν ως δεύτερο ή τρίτο στην προτίμησή τους για επένδυση στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Τζαβέλα είπε χαρακτηριστικά: “Πάντα εμείς οι Λαμιώτες θεωρούσαμε το Βόλο ότι ήταν η πιο προχωρημένη πόλη στην κοινωνική ζωή και είναι ακόμα. Και πιστεύω ότι ο Βόλος προχωρώντας θα αποκτήσει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο στην Περιφέρεια. Όπως ξέρετε, παρακολουθώ το περιφερειακό πρόγραμμα σε όλες τις Περιφέρειες, να δω πώς πηγαίνουν, ο Βόλος έχει τεράστιες δυνατότητες. Έχει τη δυνατότητα να σηκώσει στην πλάτη του όλη την Περιφέρεια, αναπτυξιακά εννοώ. Το λιμάνι είναι το πολύ σημαντικό. Το πρωί ήμουν στον Alpha και συναντήθηκα και με τον νυν και υποψήφιο Δήμαρχο Μπέο και τον ρώτησα για το λιμάνι. Το λιμάνι πρέπει να δοθεί στον Δήμο. Πρέπει να δοθεί για να μπορέσει να προχωρήσει, να κάνει αυτά τα οποία έχουν κάνει άλλοι δήμαρχοι που τους δόθηκαν τα λιμάνια. Το Μεσολόγγι, που είναι μικρό, έχει πάρει μια μεγάλη αναπτυξιακή πορεία, επειδή το λιμάνι αποδόθηκε στον Δήμαρχο. Ο Βόλος λιμνάζει γιατί έχει κολλήσει εκεί το λιμάνι. Αυτό το λιμάνι, του Βόλου το βρίσκω στις διεθνείς αγορές να είναι περιζήτητο. Δηλαδή σας ενημερώνω ότι επενδυτικά κεφάλαια, μεγάλες εταιρείες, το έχουν δεύτερο ή τρίτο στην προτίμηση για επένδυση στην Ελλάδα. Έχετε λοιπόν μια πολύ σημαντική μονάδα εκεί, η οποία πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, να μπουν ιδιωτικά κεφάλαια και να γίνει ο Βόλος και home port, να φεύγουν από εκεί τα κρουαζιερόπλοια, να γίνει ένα διαμετακομιστικό κέντρο και να πάρει ανάσα μεγάλη και η βιομηχανική περιοχή που έχετε εκεί και είναι αρκετά σημαντική, για εμένα είναι ίσως η καλύτερη που υπάρχει στην Ελλάδα.

Αν πάρει μπροστά το λιμάνι, θα ανέβει και το αεροδρόμιο. Είναι ένα πακέτο αυτό, δηλαδή ένα λιμάνι το οποίο θα έχει κρουαζιέρα, home port, δίπλα το αεροδρόμιο, οι οδικοί άξονες είναι εξαιρετικά καλή και παράλληλα να παραμένει εμπορικό το λιμάνι, γιατί έχετε την ΒΙΠΕ εκεί. Όλο αυτό κάνει μία μονάδα, η οποία μπορεί να γεννήσει δουλειές και ανάπτυξη για όλη την Περιφέρεια. Εγώ αυτές τις μονάδες, τις αποκαλώ μάνες, δηλαδή πυρήνες οι οποίοι παράγουν απασχόληση και ανάπτυξη για μια ολόκληρη Περιφέρεια, γι’ αυτό επικεντρώνομαι πολύ στο λιμάνι του Βόλου”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει