Ράνια Σβίγκου: Στην ώρα της η λήξη της θητείας της κυβέρνησης

«Η λήξη της θητείας της κυβέρνησης θα είναι κανονικά στην ώρα της, στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι «τα σενάρια πρόωρων εκλογών έχουν διαψευστεί πολλάκις».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η κ. Σβίγκου επισήμανε πως «αυτό που έχει σημασία είναι να μπουν οι άξονες για την επόμενη περίοδο, για τη δίκαιη ανάπτυξη, για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την ενίσχυση των κρίσιμων τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία. «Ήδη έχει συμφωνηθεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ θα ξεκινήσει η διαδικασία από τον Σεπτέμβρη για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Πρόκειται για τεράστιας σημασίας ζητήματα για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία. Αυτά είναι τα οποία θα συζητηθούν και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο για να ανακόψει κάτι αυτήν την πορεία» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι «ένα ζήτημα που απασχόλησε πολύ τα νησιά και για το οποίο αγωνίστηκε η κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε «γελοία και συνωμοσιολογικά τα σενάρια περί δήθεν ανταλλαγμάτων».

Αναφερόμενη παράλληλα στο δημοσίευμα του Documento που θέλει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έχει σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, η κ. Σβίγκου κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να δώσει πειστικές απαντήσεις». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να κρατά μια στάση σιωπής, γιατί από χθες που έχουμε δει το δημοσίευμα και έβγαλε και τη σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε δει απολύτως καμία αντίδραση από τον ίδιο» σημείωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει