ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ για την τσιπουροκατάνυξη κυναγάει ο Κώστας Χαλέβας

Με τον πρόεδρο των αποστακτηρίων Ελλάδος κ. Δημήτρη Αποστολάκη συναντήθηκε ο Κώστας Χαλέβας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου έγινε συζήτηση για το σύνολο των εκδηλώσεων που πρόκειται να διεξαχθούν στο Βόλο με στόχο την προβολή της αναγνωρισιμότητας του τσίπουρου ως εθνικό προϊόν, δίνοντας παράλληλα μηνύματα ενημέρωσης του πολίτη για την επικινδυνότητα των μή επώνυμων προιόντων καθώς και για την μείωση της υπεραξίας αυτών.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, που θα είναι υπό την αιγίδα τόσο της UNESCO όσο και του Υπουργείου Τουρισμού, θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες.

Στόχος είναι, όπως επισήμανε ο Κώστας Χαλέβας, στο σύνολο των εκδηλώσεων να ενταχθεί και ένα παγκόσμιο συνέδριο με συμμετέχοντες φορείς που υλοποίησαν ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να τα αξιολογησούν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τα οφέλη που προέκυψαν απο τα συγκεκριμένα ρεκόρ Γκίνες που υλοποίησαν στην χώρα τους.

Τέλος, την κορονίδα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει το πολυσυζητημένο ρεκόρ Γκίνες της τσιπουροκατάνυξης, όπου θα καταγραφεί το μεγαλύτερο τραπέζι παγκοσμίως με παραδοσιακά εδέσματα μεσογειακής διατροφής, τα οποία αποτελούν και την άυλη πολιτισμική μας κληρονομιά.

Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας απο τον φορέα υλοποίησης των ρεκόρ Γκίνες θα δοθεί στη δημοσιότητα η τελική ημερομηνία των εκδηλώσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν ένα πόλο έλξης τουριστών ανάλογο με τις εκδηλώσεις της Γερμανίας του October fest.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει