Σεντένο: Εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα

Η «καθαρή έξοδος» του Αυγούστου για την οποία μιλά η κυβέρνηση θα περνά μέσα από «ενισχυμένη εποπτεία» όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Μάριο Σεντένο, στην απολογιστική επιστολή του για τη συνεδρίαση του Eurogroup της Σόφιας τον Απρίλιο, αναφέρει: «Το Eurogroup έλαβε υπόψη το λεγόμενο εργαλείο ΄ενισχυμένης εποπτείας΄ όπως προτάθηκε από την Κομισιόν» («Τhe Eurogroup took note of the so-called ‘enhanced surveillance’ tool, as proposed by the Commission»).

Δεν είναι ακόμη γνωστό πάντως τι θα περιλαμβάνει αυτό το εργαλείο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαιώνει στην ίδια επιστολή, ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Μνημονεύει επίσης ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος.

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος» σημειώνεται στην επιστολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει