ΣΕΒ: Διάθεση πόρων απευθείας σε έργα αποκατάστασης

Τη διάθεση πόρων απευθείας σε συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης, με όρους και χρόνους ιδιωτικής οικονομίας, για έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών πληγέντων από τις πυρκαγιές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και οι επιχειρήσεις – μέλη του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ καλεί ιδρύματα, φορείς και ιδιώτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΒ, αναφέροντας το εύρος των ζημιών και την αιτούμενη βοήθεια, με e-mail στο [email protected], με fax στο 210 3222929, ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Ξενοφώντος 5, Αθήνα, 10557.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, επιχειρήσεις – μέλη του στηρίζουν ήδη με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες, ενώ προσφορές για την κάλυψη άμεσων αναγκών πραγματοποιούνται με κύριο αποδέκτη το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής.

«Όμως οι πρωτοβουλίες στήριξης δεν θα σταματήσουν εδώ», συμπληρώνει και προσθέτει: «Σήμερα, είναι η ώρα που ανταποκρινόμαστε στις άμεσες ανάγκες και προσφέρουμε βοήθεια. Αύριο, επιβάλλεται να κινητοποιηθούμε συλλογικά, οργανωμένα, με σχέδιο, ταχύτητα και ευθύνη για το μέλλον».

Όπως τονίζει επιπλέον ο Σύνδεσμος, «η μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αττική μας συγκλονίζει και μας κινητοποιεί. Η σκέψη μας είναι με αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, όσες και όσους αναζητούν αγαπημένα τους πρόσωπα, τους τραυματίες που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Είναι ευθύνη μας, ως μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να φροντίσουμε να ανακουφιστούν όσοι υποφέρουν από υλικές καταστροφές και χρειάζονται βοήθεια για να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή τους, το ταχύτερο δυνατόν».