Σφουγγοκωλάριοι ενωθείτε – Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη…!!!

Ο σφουγγοκωλάριος, λέγεται, ήταν υψηλό αξίωμα και ταυτοχρόνως επάγγλεμα στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Το έργο του ήταν να σκουπίζει τα οπίσθια των  αυτοκρατόρων. Ήταν αξίωμα που πολλοί ζήλευαν και μόνο έμπιστα άτομα διορίζοντο, αφού είχαν το προνόμιο να ευρίσκονται τόσο κοντά στον αυτοκράτορα όταν αυτός ήταν γυμνός και άοπλος. Με το πέρασμα του χρόνου το επάγγελμα αυτό εξέλειπε. Επεβίωσε όμως ως συγκεκριμένη συμπεριφορά στην πολιτική μας κουλτούρα.

Ποιός είναι ο σημερινός σφουγγοκωλάριος; Όπως και πάλι λέγεται και διαπιστώνουμε, το βασικό γνώρισμα της συμπεριφοράς του είναι η εξόφθαλμη ικανότητά του να επιδίδεται στην τέχνη του «σκουπίζειν» τα οπίσθια ισχυρών πολιτικών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής θέσης, οι οποίοι μπορούν να του εξασφαλίσουν μία θέση στον επίγειο παράδεισο, δηλαδή πολιτική ή επαγγελματική ανέλιξη και κατ’ επέκταση, για να χρησιμοποιήσουμε ένα όρο του συρμού, «κοινωνική επιφάνεια». Είναι ο πολιτικός ελαφρών βαρών που θέλει να γίνει βουλευτής ή υπουργός, ο ξέμπαρκος πολιτικός που θέλει να ξαναμπεί στο παιγνίδι της εξουσίας, ο καριερίστας δημόσιος υπάλληλος που πατά επί πτωμάτων, ο ανεπαρκής δημοσιογράφος που αναζητεί τα δεκανίκια των πολιτικών για να επιβιώσει, ο φιλόδοξος νέος που εγκλώβισε τη ζωή του σε ένα lifestyle, με αυτοσκοπό την απόκτηση με κάθε τρόπο τίτλων «επαγγελματικής και πολιτικής ευγενείας», ούτως ώστε όταν βγαίνει από το σπίτι του να αυτοϊκανοποιείται με την εντύπωση ότι είναι επώνυμος, άρα σπουδαίος, και γενικά άνθρωποι με ελλείμματα προσωπικότητας, οι οποίοι έταξαν στη ζωή τους να «ανέλθουν», άνθρωποι οι οποίοι ακόμη και με το ντύσιμό τους ή όταν συστήνονται αισθάνονται την ανάγκη να δηλώνουν το κοινωνικό και επαγγελματικό τους καθεστώς. Στην πραγματικότητα, όμως, θρασύδειλοι καιροσκόποι, αχθοφόροι της αναξιοπρέπειας και μεταπράτες της αθλιότητας.

Έτσι λέγεται… και εγώ τώρα με την σειρά μου απορώ… Αλήθεια, πόσους από δαύτους είδατε στα φωτογραφικά στιγμιότυπα της προ ολίγων ωρών επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σε συνεταιρισμούς της περιοχής μας;

Σε κάποιους εξ’ αυτών το “σφουγγοκωλάριος” πράγματι ταιριάζει γάντι… Σε κάποιους άλλους πάλι το “Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη” μάλλον είναι ορθότερο…!!!

Υ.Γ.1: Και να φανταστείτε, κάποιοι εξ’ αυτών από το πρωί μέχρι το βράδυ καθυβρίζουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν εξετάζουμε εάν πράττουν καλώς ή όχι…, αλλά εκεί που φτύνεις, δεν γλύφεις…!!!

Υ.Γ.2: Μεταξύ των θετικών, διότι είχαμε και τέτοια από την κοσμοπλημμύρα, ήταν ότι εμφανίστηκαν επιτέλους κάποιοι εξαφανισμένοι. Όχι ότι προσέφεραν κάτι με την παρουσία τους, μια χαρά την ξέρει την δουλειά του ο υπουργός και μάγκας έχει αποδειχθεί και μάλιστα από τους λίγους, αλλά να… τουλάχιστον πάψαμε να ανησυχούμε για το πού χάθηκαν…

Υ.Γ.3: Άντε και του χρόνου σπίτια σας…!!!

Α.Κ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει