ΣΗΜΕΡΑ: Η οικογένεια του βολιώτικου βόλεϊ αγωνίζεται στην μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Αλεξίου, στις 7.00 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας

1ο Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου – Ενεργοί, παλαίμαχοι και νεαροί αθλητές σε έναν αγώνα μνήμης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου και η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας, με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, διοργανώνουν το “1ο Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου”, στην μνήμη του αείμνηστου καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή βόλεϊ Γιώργου Αλεξίου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία γεννήθηκε μετά από δημόσια τοποθέτηση – πρόταση σε άρθρο του δημοσιογράφου Αντώνη Κουμιώτη -παλαιού αθλητή βόλεϊ του Γιώργου Αλεξίου- λίγες ημέρες μετά την απώλειά του τον Αύγουστο του 2016, η οποία με πρωτοβουλία και τις κατάλληλες ενέργειες τόσο του βολεϊμπολίστα Παύλου Τσοπάνου, όσο και του καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή Μαρίνου Κουτσογιάννη, αμέσως αγκαλιάστηκε από τους αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του μεγάλου δασκάλου αλλά και από τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου και την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας, καθώς και από όλα τα Τμήματα Βόλεϊ των Αθλητικών Συλλόγων της Μαγνησίας. Με την υποστήριξη μάλιστα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ., θα γίνει πραγματικότητα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι διοργανωτές, κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αγώνας στην μνήμη του Γιώργου Αλεξίου και εν συνεχεία θα τιμηθεί η οικογένειά του.

Ποιός ήταν ο Γιώργος Αλεξίου

Ο Γιώργος Αλεξίου γεννήθηκε το 1946 στη Φαρκαδόνα Τρικάλων.

Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Γ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών ως έφεδρος Aξιωματικός.

Το 1971 ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και το 1972 διορίστηκε σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βέροια.

Από το 1978 έως το 2004 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ πριν τη συνταξιοδότησή του θήτευσε ως υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής με κύριο μέλημά του την ανεύρεση νέων ταλέντων στο χώρο του Αθλητισμού.

Είχε λάβει διπλώματα διαιτησίας και προπονητικής τόσο για το άθλημα του ποδοσφαίρου όσο και της πετοσφαίρισης, ενώ παράλληλα με την ενδοσχολική του δράση ξεκίνησε την προπονητική του δραστηριότητα καθώς και την προσπάθεια να αναδείξει το άθλημα του σύγχρονου Βόλεϊ.

Τα έτη 1980 έως 1982 διετέλεσε προπονητής πετοσφαίρισης Ανδρών στο Γυμναστικό Σύλλογο “H Νίκη” Βόλου. Aπό το 1984 έως το 1996 ανέλαβε να προπονεί την ομάδα Βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου λαμβάνοντας Πανελλήνιες διακρίσεις με την ομάδα Παίδων, ενώ βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην άνοδο της ομάδας Ανδρών στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Έως και το 2004 προπονούσε τμήματα Παίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων στο Γυμναστικό Σύλλογο “H Νίκη” Βόλου.

Ήταν παντρεμένος με την Κική Αλεξίου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει