Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο μερέντας
Μια πραγματικά υπέροχη σοκολατόπιτα, σιροπιαστή, η οποία απογειώνεται με το έξτρα γλάσο από μερέντα.
Για το κέικ θα χρειαστείτε
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 2 κούπες φαριναπ αλεύρι
- 1/2 κούπα κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 1 βανίλια
- 1 Βιτάμ λιωμένο
- 5 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
- 2 1/2 κούπες νερό
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Για το γλάσο μερέντας
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 400 γρ. μερένατ (ή Νουτέλα)
Εκτέλεση
- Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάτε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάτε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.
- Σιροπιάζετε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνετε το γλάσο.
- Για το γλάσο: Ζεσταίνετε καλά το γάλα. Ζεσταίνετε και τη μερέντα (ή νουτέλα) να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύοετε πολύ καλά να ενωθούν.