Σκέρτσος και Μακρή επικεφαλής Υπουργοί του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

O Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ως επικεφαλής Υπουργοί του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, με την συμμετοχή και του ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή, βρέθηκαν τον νομό Καστοριάς, στο πλαίσιο επισκέψεων σε δήμους και νομούς πανελλαδικά, την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Το κεντρικό πρόγραμμα του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας περιελάμβανε επισκέψεις σε έργα υποδομών και συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ο Υπουργός Επικρατείας και η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκαν, επίσης, τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, όπου ενημερώθηκαν από την κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών καθηγήτρια Ζαχαρούλα Καλογηράτου για την δυναμική των τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων, που λειτουργούν στην ακριτική πόλη, αλλά και για την έναρξη λειτουργίας ενός νέου ξενόγλωσσου προπτυχιακού τμήματος από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Παράλληλα με το κεντρικό πρόγραμμα του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, η Υφυπουργός Παιδείας, συνδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Μαρδίρη, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ξανθόπουλο και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Βασιλειάδου, επισκέφτηκε το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, όπου την υποδέχτηκαν ο Διευθυντής κ. Μασλάρης και ο σύλλογος διδασκόντων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η κα Μακρή ενημερώθηκε για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Πειραματικού Δημοτικού Καστοριάς, άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εκπαιδευτικών για την εδραίωση, ενίσχυση και αναβάθμιση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων καθώς και την άποψή τους υπέρ της ίδρυσης Πρότυπου ή Πειραματικού Γυμνασίου στην Καστοριά, που θα γεφυρώσει το υφιστάμενο κενό ανάμεσα στο Πειραματικό Δημοτικό και το Πρότυπο Λύκειο Καστοριάς.

Οι εκπαιδευτικοί προσέφεραν στην Υφυπουργό Παιδείας χειροποίητα γλυκά και τοπικά προϊόντα και ανανέωσαν την διά ζώσης επικοινωνία τους με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Η κα Μακρή συναντήθηκε και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο στην Μητρόπολη Καστοριάς, όπου είχαν μια ωφέλιμη συζήτηση σε θέματα αρμόδιότητας της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Μετά το πέρας των προγραμματισμένων επισκέψεων, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου και η παρουσία τους στην Καστοριά ολοκληρώθηκε με την Συνέλευση της Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς.

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε για την επίσκεψη στην Καστοριά: «Μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ως επικεφαλής Υπουργοί του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι στον Νομό Καστοριάς, που αποτέλεσε ευκαιρία για ουσιαστική επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο με φορείς, επαναπροσδιόρισε τη βάση της συνεργασίας και ανανέωσε την διαρκή μέριμνα της Κυβέρνησης στα ζητήματα που τέθηκαν, στα επόμενα σχέδια που θα υλοποιηθούν, στις προοπτικές που ανοίγονται και οφείλουμε να στηρίξουμε.

Επενδύουμε στην σταθερή και στοχευμένη προσέγγιση των θεμάτων που αναδεικνύουν οι τοπικές κοινωνίες, αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση, επιβραβεύουμε τις τοπικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αξιοποιούν τον πρωτογενή τομέα, φέρνουμε στο προσκήνιο κάθε γωνιά της Ελλάδας και προωθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και κάνουμε πράξη την εκπαίδευση για την αειφορία μέσα από τους τέσσερις πυλώνες της, την οικονομία, το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει