ΣΚΙΑΘΟΣ: Ο γιατρός Πρεβεζάνος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις λόγω των κουνουπιών – Η δημοτική αρχή έπρεπε να επαναλάβει την έξτρα κουνουποκτονία

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ήταν μια καλή πρακτική, την οποία είχαμε ακολουθήσει από το 2017, που η Σκιάθος είχε πληγεί από ελονοσία…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο ιατρός και πρώην δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, αναφερθείς μεταξύ άλλων και στο πρόβλημα των κουνουπιών που αντιμετωπίζει το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πρεβεζάνος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Όσο και να θέλει η Περιφέρεια να βοηθήσει, δεν μπορεί να φτάσει στη Σκιάθο. Η Σκιάθος είναι αλήθεια ότι είχε πληγεί στο παρελθόν από ελονοσία, το 2017 και από τότε, τρεις χρονιές, ο Δήμος δια του Δημοτικού του Συμβουλίου, έπαιρνε απόφαση και κάνανε ανάθεση κατόπιν ενός πρόχειρου διαγωνισμού και δίνανε τη δυνατότητα να γίνει έξτρα κουνουποκτονία ύψους 20.000 ευρώ από τον Δήμο. Και γι’ αυτό το λόγο, κατά γενική ομολογία, είχε αντιμετωπιστεί το θέμα. Φέτος είναι αλήθεια ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν. Και το βλέπω εγώ στο ιατρείο, έρχονται παιδάκια και βλέπω τσιμπήματα από κουνούπια, τα οποία πολλές φορές εξελλίσονται σε σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις. Γι’ αυτό το λόγω εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να συνεχιστεί, γιατί ήταν μια καλή πρακτική. Οι καλές πρακτικές στην τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι καλό να γίνονται πράξη”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει