ΣΟΚ από τις δηλώσεις του Προέδρου των γιατρών για την κατάσταση στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά τις αναστολές- S.O.S. από τον Χαυτούρα μέσω Marconi 96,1: “Η γαστρορραγία δεν μπορεί να περιμένει…”

Πρόεδρος Χαυτούρας: “Η Γαστρεντερολογική Κλινική λίγο πριν το λουκέτο, μεγάλο πρόβλημα και στην Χειρουργική Κλινική… Η συνάντηση που είχαμε με τον βουλευτή και συνάδελφο Λιούπη, δεν μπορώ να πω ότι ήταν και η καλύτερη. Προσπαθούσε να μιλήσει ο ίδιος συνέχεια…”

S.O.S. εξέπεμψε για την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο του Βόλου, λόγω των αναστολών, η οποία πλέον βάζει σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Ο κ. Χαυτούρας μίλησε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τόσο η Γαστρεντερολογική και Χειρουργική Κλινική, με την πρώτη, όπως είπε χαρακτηριστικά, να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο, αφού από τους τρεις οι δύο γαστρεντερολόγοι βρίσκονται σε αναστολή, όσο όμως και η Παθολογική Κλινική, με τον γιατρό στην εφημερία να καλείται να αντιμετωπίσει 30 με 70 ασθενείς.

Προβλήματα όμως, σύμφωνα με τον κ. Χαυτούρα υπάρχουν και σε άλλους τομείς του Νοσοκομείου, με το Ακτινολογικό να αδυνατεί πλέον να βγάλει εφημερίες, αφού τέσσερις χειριστές έχουν βγει επίσης σε αναστολή, όπως επίσης και εφτά τραυματιοφορείς.

“Πρέπει να γίνουν γενναίες προσλήψεις” παρατήρησε ο κ. Χαυτούρας, διερωτώμενος πώς θα δουλέψει η Χειρουργική Κλινική, όταν λείπει το 50%; Χειρουργική και Γαστρεντερολογική τα μεγαλύτερα προβλήματα. Η κατάσταση είναι τραγική. Η πραγματικότητα είναι αυτή, σήμερα ένας παθαίνει μια γαστρορραγία ή το απόγευμα παθαίνει μια αιμορραγία του κατώτερου πεπτικού, δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος, από τους τρεις οι δύο είναι σε αναστολή. Η μία, η μόνιμη, η οποία είναι διευθύντρια και οργάνωσε το τμήμα, πραγματικά έδειξε μεγάλο ζήλο για να οργανώσει το γαστρεντερολογικό και τώρα πάει για να κλείσει αυτή η κλινική. Που είναι μια κλινική που εξυπηρετεί επείγουσες καταστάσεις, δηλαδή έχει να κάνει με τη ζωή ενός ανθρώπου, γιατί δεν μπορεί να περιμένει η γαστρορραγία”, τόνισε για να συνεχίσει:

“Δεν έχουμε ούτε Πνευμονολογική Κλινική, ενώ το πρόβλημα στην Παθολογική είναι επίσης μεγάλο. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση. Ένας γιατρός εφημερεύει στην Β’ Παθολογική και καλείται να καλύψει 30 με 70 ασθενείς. Έχουμε τους μισούς παθολόγους. Και ετοιμάζονται για συνταξιοδότηση και άλλοι. Από τους δεκαπέντε που προβλέπονται, έχουμε εφτά και οι δύο θα συνταξιοδοτηθούν”.

“Η συνάντηση που είχαμε με τον βουλευτή και συνάδελφο Λιούπη, δεν μπορώ να πω ότι ήταν και η καλύτερη. Προσπαθούσε να μιλήσει ο ίδιος συνέχεια…”

“Υπάρχει χειρουργός βουλευτής και άλλος χειρουργός βουλευτής, κυβερνητικός, πρέπει να πιέσουν, να φτάσουν στα άκρα, ότι πολιτικό κόστος κι αν υπάρχει και προσωπικό. Μόνο έτσι διεκδικείς, μόνο έτσι μπορείς να κάνεις κάτι για τον συνάνθρωπό σου, αυτή είναι η αλήθεια… Η συνάντηση που είχαμε με τον κ. Λιούπη δεν μπορώ να πω ότι ήταν και η καλύτερη. Προσπαθούσε να μιλήσει ο ίδιος συνέχεια και ναι θα το τακτοποιήσω και ναι, ναι, αλλά οι πράξεις μέχρι στιγμής του συναδέλφου του κ. Λιούπη στην πολιτική δεν τις βλέπω να είναι αυτές που έπρεπε να είναι. Εγώ αν ήμουν βουλευτής από το κυβερνών κόμμα πραγματικά θα έφτανα στα άκρα. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θα αφήσουμε στην κοινωνία, αυτό μετράει. Τί να λέμε, να μην φανεί η αλήθεια; Είναι υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο. Τί με νοιάζει τί θα πούνε; Αν φωνάζει ο Χαυτούρας ή δεν φωνάζει. Και βέβαια θα φωνάξω, γιατί η πραγματικότητα είναι αυτή…”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει