ΣΟΚ: Ο Άρειος Πάγος τιμώρησε τον Εφέτη εισηγητή του Koriopolis – Πόσο δίκιο είχε τελικά ο Μπέος

“Ο εγκαλούμενος δικαστικός λειτουργός αποσιωπώντας τους συντρέχοντες λόγους εξαίρεσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την εντύπωση ότι η απαλλακτική του κρίση υπέρ του κ. Μαρινάκη ήταν μεροληπτική και έτσι έθεσε σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του και κατ’ ακολουθίαν το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης…”

Με πρόστιμο – ίσο με τις καθαρές αποδοχές 30 ημερών – τιμωρήθηκε ο εισηγητής του βουλεύματος του Koriopolis, Γιάννης Τζιμπλάκης, από τον Άρειο Πάγο. Το εννεαμελές πειθαρχικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι ο κ. Τζιμπλάκης τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα αποσιώπησης λόγω εξαίρεσης από αμέλεια και σημειώνει ότι έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση από τη διαδικασία του σκανδάλου των «στημένων» αγώνων.

Στην απόφαση, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφέρεται, ότι αποσιώπησε τις φιλικές σχέσεις του με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη και ότι με αυτόν τον τρόπο:

«Προκάλεσε δικαιολογημένα την εντύπωση ότι η απαλλακτική του κρίση υπέρ του κ. Μαρινάκη ήταν μεροληπτική. Ο εγκαλούμενος δικαστικός λειτουργός αποσιωπώντας τους συντρέχοντες λόγους εξαίρεσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την εντύπωση ότι η απαλλακτική του κρίση υπέρ του κ. Μαρινάκη ήταν μεροληπτική και έτσι έθεσε σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του και κατ’ ακολουθίαν το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης» αποφαίνεται το συμβούλιο αναφορικά με την επίμαχη σχέση.

Το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, καθώς ο εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης ακούγεται σε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον καταδικασθέντα για το Noor One Αιμίλιο Κοτσώνη, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για να παρακολουθεί προσωπική του φορολογική υπόθεση. Στο σκεπτικό της απόφασης καθίσταται σαφές, ότι ο κ. Τζιμπλάκης επισκέφθηκε τον ανακριτή του Koriopolis, Γιώργο Καλόφωνο, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, για να πληροφορηθεί την πορεία της υπόθεσης, παρότι εκείνη την εποχή ο ίδιος δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα.

Η 11σέλιδη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου θεωρεί αξιοπερίεργο και συγχρόνως επιβαρυντικό για τον κ. Τζιμπλάκη το γεγονός ότι δεν εξέφρασε κανέναν ενδοιασμό ούτε ζήτησε την εξαίρεσή του όταν κλήθηκε από την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, η οποία του διάβασε ανώνυμο, πλην όμως άκρως επιβαρυντικό για την μεροληψία του σημείωμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζιμπλάκης είχε παραδεχθεί ενώπιον της επιθεωρήτριας Ασπασίας Μαγιάκου ότι: «είναι πολύ δύσκολο ένας φανατικός φίλαθλος να κρίνει αμερόληπτα και να καταδικάσει τον ιδιοκτήτη της ομάδας του και ότι δεν θα πρέπει, για τον λόγο αυτό, να αναλαμβάνει μια τέτοια υπόθεση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει