ΣΟΚ: ΠΡΩΤΟΣ στο ΒΟΛΟ ο ΣΥΡΙΖΑ: Ολονύχτιο θρίλερ με τις έδρες! 4 στη ΝΔ + 2 στο ΣΥΡΙΖΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΝΔ 38,76%, ΣΥΡΙΖΑ 32,16%, ΚΙΝΑΛ 6,58%, ΚΚΕ 5,33%, ΕΛ. ΛΥΣΗ 4,32%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,89%, ΜΕΡΑ25 3,78%

Μπορεί η ΝΔ να κέρδισε την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου, στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας ωστόσο τα στελέχη της δεν θα έπρεπε να είναι και τόσο χαρούμενα, αφού, δυστυχώς, γι’ αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας μέσα στο Βόλο πρώτευσε, αφήνοντας πίσω τη νικήτρια των πανελλαδικών εκλογών παράταξη.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς, όπου οι υποψήφιοι του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκέντρωσαν ποσοστά άνω του 39% ακόμα και του 44%, η ΝΟΔΕ Μαγνησίας κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις το 38,76%, ενώ μέσα στο Βόλο κατακρημνίστηκε στο 34,80%, μένοντας πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε τη διαφορά με ποσοστό 35,19%.

Για προσωπικές εκλογικές στρατηγικές και έλλειμμα πολιτικού δημόσιου λόγου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πριν, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάνουν λόγο οι γνωρίζοντες καλά την ανθρωπογεωργραφία της ΝΔ στη Μαγνησία, γεγονότα που κόστισαν εκλογικά στην ιστορική παράταξη και κατά συνέπεια και στους ίδιους τους υποψήφιους, των οποίων η σταυροδοσία χαρακτηρίστηκε από τις χαμηλές της πτήσεις.

Συνέπεια όλων των παραπάνω να χαθεί η 5η έδρα της ΝΔ στη Μαγνησία και να “κουμπώσει” στον αντίθετα ενισχυμένο, σε σχέση με τους υπόλοιπους θεσσαλικούς Νομούς, ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Αυτές τις πρακτικές, των άλλων, αν θέλετε “πλήρωσε” και ο Γιώργος Καλτσογιάννης, ο οποίος -λόγω και της συγγένειας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη-, επέλεξε προς τιμήν του να αγωνιστεί στην πρώτη γραμμή ως απλός στρατιώτης της παράταξης, προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ, σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο φούσκωσε και εν τέλει ξεφούσκωσε από την πολιτική του εγωπάθεια.

Αδιαμφισβήτη έκπληξη σίγουρα η εκλογή του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος μαζί με την Ζέττα Μακρή αλλά και τους Χρήστο Μπουκώρο και Αθανάσιο Λιούπη, συμπληρώνουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Μαγνησίας στα έδρανα της ΝΔ.

Κάτι οι χαμηλές πτήσεις της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ ειδικότερα στη Μαγνησία, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος, με τον “αέρα” του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου να κάνει για άλλη μια φορά αισθητή τη διαφορά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει