ΣΟΚΑΡΕΙ η Αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη για το Κ.Υ. Ζαγοράς: “Θα πέσει η σκεπή, θα σκοτώσει ανθρώπους. Ενημέρωσα τον Υπουργό. Θέτω όλους προ των ευθυνών τους!”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Νομός Μαγνησίας από την 5η ΥΠΕ είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά…”

Άστραψε και βρόντηξε το πρωινό της Παρασκευής στα F.M. η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, αναφορικά με το πρόβλημα στην στέγη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Η κα Κολυνδρίνη, η οποία μιλούσε στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, σχετικά με την προετοιμασία της Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Μπάλλος” αλλά και για την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή στον απόηχο των καταστροφών από την κακοκαιρία “Αθηνά”, ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τη στέγη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και την πρόσφατη σχετική της επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Ακούστε τη συγκεκριμένη αναφορά από το 13:12 της συνέντευξης:

“Θέτω όλους προ των ευθυνών τους – Ενημέρωσα τον Υπουργό – Θα πέσει η σκεπή, θα σκοτώσει ανθρώπους…”

Η αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας τον πολύ υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης της σκεπής, κάτι που θα μπορούσε να στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους λέγοντας μεταξύ άλλων: “Θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο και θέτω όλους προ των ευθυνών τους, γι’ αυτό και έστειλα και στον υπουργό για να είναι ενήμερος, το γεγονός είναι πολύ πιθανό ότι θα πέσει η σκεπή, θα σκοτώσει ανθρώπους, διότι το νερό που μπαίνει μέσα έχει σαπίσει τα ξύλα που στηρίζεται όλο αυτό το βάρος. Θα καθίσει η σκεπή μέσα και θα έχουμε θύματα και θα γίνουμε παγκόσμιο φαινόμενο”.

“Ο Νομός Μαγνησίας από την 5η ΥΠΕ είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά…”

Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή της, η κα Κολυνδρίνη είπε: “Είναι συνέχεια της περσινής αλληλογραφίας που είχαμε με το υπουργείο, όταν υπουργός ήταν ακόμα ο κ. Κικίλιας. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της 5ης ΥΠΕ. Σκεφτείτε ότι εμείς τον Αύγουστο του 2020, προκειμένου να βοηθήσουμε την 5η ΥΠΕ, γιατί είχε λειτουργική αδυναμία, κάναμε προγραμματική σύμβαση για να κάνουμε την επίβλεψη του έργου και μάλιστα τον Αύγουστο, σε έκτακτο συμβούλιο, γιατί μας είχε διαβεβαιώσει ο κ. Σερέτης ότι υπήρχε μελέτη. Δεν υπήρχε καμία μελέτη τελικά. Ξεκινήσαμε από 100.000, το έργο έχει φτάσει από τις Κτιριακές Υποδομές που τελικά με παρέμβαση της κας Μακρή αν δεν κάνω λάθος έγινε μελέτη, 350.000, για να φτάσουμε ένα χρόνο μετά από αλληλογραφία και με την 5η ΥΠΕ και με το υπουργείο Υγείας, να επανέλθω στο θέμα, καθότι πραγματικά με αυτά τα καιρικά φαινόμενα θα πέσει μέσα η σκεπή. Και επειδή η σκεπή είναι με πλάκα Πηλίου από πάνω, θα σκοτώσει ανθρώπους. Δε συζητώ ότι αν πάτε θα ντραπείτε. Δε συζητώ ότι είναι λίμνη μέσα όταν βρέχει, ότι οι γιατροί είναι μέσα με ομπρέλες, εδώ είναι τριτοκοσμική η κατάσταση, Ζιμπάμπουε. Και δεν με ενδιαφέρει τί έγινε αυτό το χρονικό διάστημα, εάν έγιναν γραφειοκρατικά και απαιτούμενα που έπρεπε να γίνουν, το αποτέλεσμα είναι που μετράει και από αυτό κρινόμαστε. Θεωρώ λοιπόν αδιανότητο, η επισκευή μιας στέγης ή και η κατασκευή μιας στέγης, όταν βρισκόμαστε σε θέσεις διοίκησης και έχει να κάνει με την υγεία των ανθρώπων, με την παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών και με την ασφάλεια των γιατρών και των νοσηλευτών που εργάζονται εκεί, έ νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο να έχει γίνει. Με ανάθεση να το έκαναν, με διαπραγμάτευση να το έκαναν λόγω αναγκαιότητας, μια μελέτη αυτής της τάξεως έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε χρόνο, θεωρώ πως κρινόμαστε από το αποτέλεσμα κι εδώ δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Νομός Μαγνησίας από την 5η ΥΠΕ είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά.

“Υπήρξε μια ενόχληση από την επιστολή μου…”

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της επιστολής της, η αντιπεριφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά: “Επικοινώνησε ο υπουργός με τον περιφερειάρχη και ο κ. Σερέτης, υπήρξε μια ανάδραση, υπήρξε μια ενόχληση από την επιστολή μου, καθόλου δεν με ενδιαφέρει αυτό, εμένα με ενδιαφέρει να υπάρξει αποτέλεσμα. Απ’ όσο με ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη, οδηγεί περίπου σε ένα έργο 350.000 ευρώ, καθίστε να δούμε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να δημοπρατηθεί το έργο. Εμείς είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε τεχνικά το έργο, να το επιβλέψει η Τεχνική μας Υπηρεσία, γιατί δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία η 5η ΥΠΕ ή τουλάχιστον δεν είναι στελεχωμένη ή νομίζω ότι δεν θα τελειώσει ποτέ το έργο εάν το αναλάβει, να τη στηρίξουμε, αρκεί να έχουμε τη μελέτη και να πάρουμε το o.k.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει