Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι

Σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες  προκάλεσε το απογευματινό μπουρίνι που έπληξε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση, χτυπώντας καλλιέργειες στους δήμους Τυρνάβου, Κιλελέρ, Λάρισας, Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Παλαμά, Μουζακίου και Καρδίτσας, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Λιόντος το χαλάζι που έπεσε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας προκάλεσε ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες, βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανικής τομάτας, ψυχανθή , αμπέλια και ενδεχομένως σε σιτηρά που δεν αλωνίστηκαν. Το χαλάζι που έπεσε είχε το μέγεθος ρεβιθιού   και σύμφωνα με τους παραγωγούς η ζημιά είναι μεγάλη και θα φανεί τις επόμενες ημέρες. « Η ζημιά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη εάν δεν πετούσαν δυο αεροσκάφη που προσπάθησαν να διαλύσουν τα σύννεφα και να μειώσουν την ένταση του φαινομένου».

Στις πληγείσες περιοχές ξεκίνησε από σήμερα η αναγγελία των ζημιών από τους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να δηλώσουν τις ζημιές και στη συνέχεια να  μπορούν οι γεωπόνοι του οργανισμού να προβούν στις εκτιμήσεις.

Από το χθεσινό μπουρίνι προβλήματα προκλήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση τόσο στην πόλη της Λάρισας  όσο και στα γύρω χωριά, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν  και έσπασαν κλαδιά  δέντρων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει