Σπουδάστρια του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε  στο στούντιο Κεραμικής 4 Ρα “Ιλιουσιονοκ’ στην Ανάπα της Ρωσίας, διεθνές συμπόσιο Κεραμικής  στο πλαίσιο του project, “Αρτ-Συνεργία”. Στο συμπόσιο συμμετείχε και η σπουδάστρια της ειδικότητας Κεραμικής του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Ευτυχία Μώρου, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Το studio, που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες, βρίσκεται στο οινοποιείο του Γιάννη Καρακεζίδη, στο χώρο του οποίου -για τις ανάγκες του συμποσίου-, έχει κτιστεί μοναδικός ξύλινος φούρνος για ψήσιμο κεραμικών αντικείμενων. Το πρωτότυπο αυτό Καμίνι, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες των Γιαπωνέζικων φούρνων Νομποριγγαμα.

Το συμπόσιο ξεκίνησε με μια ξενάγηση στην πόλη Ανάπα. Ιδιαίτερη σημασία είχε η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Γοργιππία καθώς υπήρξε αρχαία Ελληνική πόλη! Την ημέρα έναρξης του υπαίθριου εργαστηρίου στο λόφο όπου βρίσκεται το οινοποιείο κάτω από τα αμπέλια, έγινε προετοιμασία των πάγκων εργασίας, των εργαλείων, των πολλών ειδών πηλού και όλα αυτά με μια έντονη διάθεση για δημιουργία!! Μετά από 10 ξεχωριστές και άκρως δημιουργικές μέρες ολοκληρώθηκε η δημιουργία των έργων που εγκαινίασαν το ιδιαίτερο καμίνι που του δόθηκε το όνομα, “Καλή Τύχη”.

Στο profile, Art – Synergie μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα του Συμποσίου.

Η Κεραμική είναι μια ειδικότητα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) με πολύχρονη δημιουργική δράση και απόφοιτους, επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου. Όπως και στις άλλες ειδικότητες του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών, -τη Γραφιστική, τη Διακόσμηση, το Ένδυμα, το Κόσμημα, τη Συντήρηση Έργων Τέχνης και τη Φωτογραφία- δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να συμμετέχουν σε τέτοιες μοναδικές δράσεις που προσθέτουν γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία στην κατάρτισή τους.

Η Πρόεδρος, Σ. Χάλαρη και το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, συγχαίρουν τη σπουδάστρια για τις δημιουργίες της και δηλώνουν  αρωγοί κάθε ανάλογης δράσης”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει