Στο «Αντώνης Τρίτσης» με 7,7 εκατ. ευρώ το Ποδηλατοδρόμιο στο Βόλο

Κ. Αγοραστός: Αναβαθμίζουμε τον αθλητισμό με ένα μοναδικό έργο

Στ. Πέτσας: Τα καλύτερα έρχονται -Και άλλα σημαντικά έργα για το Βόλο από το πρόγραμμα Τρίτσης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την ένταξη του έργου «Κατασκευή ανοιχτού Ποδηλατοδρομίου στο Βόλο» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προϋπολογισμό 7,7 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσαν σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Αναβαθμίζουμε τον αθλητισμό με ένα έργο μοναδικό σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος Τρίτσης.

«Τα καλύτερα έρχονται» δήλωσε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση που οδηγεί σε μια σειρά σημαντικών έργων που εντάσσονται το επόμενο διάστημα στο Αντώνης Τρίτης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στη Θεσσαλία.

Το Ποδηλατοδρόμιο πρόκειται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο της μελέτης – κατασκευής και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 24 μήνες, σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Ν. Ιωνία, που παραχώρησε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Βόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Με χαρά υποδεχόμαστε στο Βόλο τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, μαζί με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και τους βουλευτές μας. Είναι μια ξεχωριστή, μοναδική μέρα για το Βόλο, τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα. Αλλάζουμε τα δεδομένα και δίνουμε προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό και την ποδηλασία, με ένα έργο μοναδικό, που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα: Το Ποδηλατοδρόμιο στο Βόλο, ένα έργο προϋπολογισμού 7,7 εκατομμυρίων ευρώ που εντάξαμε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Ολοκληρώνουμε στη Νέα Ιωνία έναν πνεύμονα αθλητισμού, που έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, με εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα από την περιφερειακή και εθνική οδό. Το έργο θα γίνει σε οικόπεδο που μας παραχώρησε αμέσως ο Δήμος Βόλου και ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος τον οποίο και ευχαριστώ. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μας που εργάστηκαν για την προετοιμασία του έργου και τον Βολιώτη αρχιτέκτονα που επιμελήθηκε τα σχέδια, γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο κατασκευής και τεχνογνωσίας ανάλογου έργου στη χώρα, πλην του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου. Προχωράμε με την μέθοδο της μελέτης -κατασκευής, για να κερδίσουμε χρόνο και να μην έχουμε αστοχίες. Στόχος μας είναι το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Είναι ένα έργο που αυξάνει την επισκεψιμότητα, δίνει τη δυνατότητα προετοιμασίας αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φέρνει συνάλλαγμα, τονώνει την τοπική οικονομία και αναδεικνύει το Βόλο στην μοναδική πόλη σε όλη την ηπειρωτική χώρα που μπορεί να φιλοξενεί πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ποδηλασίας, υψηλού επιπέδου».

Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή και τους Βουλευτές κ.κ. Μπουκώρο και Μαραβέγια για την φιλοξενία. Σήμερα ανακοινώνουμε ένα σημαντικό έργο για την περιοχή. Πριν ανακοινώσουμε το έργο να ευχαριστήσω τον Κώστα Αγοραστό για την συνεργασία και σαν μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» καθώς με τη γνώση, την εμπειρία και το πολιτικό του αισθητήριο έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην επιτάχυνση των εντάξεων των έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Έχουν ενταχθεί έργα προϋπολογισμού 1, 075 δις ευρώ το τελευταίο εξάμηνο. Δεν υπάρχει άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο με τέτοιο ρυθμό ένταξης και συνεχίζουμε. Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξη ενός υποέργου από τα δυο που έχει υποβάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αφορά το ποδηλατοδρόμιο εδώ στο Βόλο προϋπολογισμού 7,7 εκατ. ευρώ. Το έργο αυτό έρχεται να ενισχύσει την «κυψέλη» αθλητισμού του Βόλου, κοντά στα υπόλοιπα αθλητικά έργα που είναι ήδη σε λειτουργία στην περιοχή. Δίνει μια διέξοδο στους νέους μας και ένα σοβαρό κίνητρο προστιθέμενης αξίας για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την επισκεψιμότητα στο Βόλο. Ένα πρωτοποριακό έργο που μπορεί να βοηθήσει μια περιοχή όπως είναι η Θεσσαλία που έχει πολύ μεγάλη παράδοση στο ποδήλατο. Τα καλύτερα έρχονται. Έχουμε μια σειρά έργων που εντάσσουμε για την πόλη του Βόλου και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Παράλληλα με τους εξαιρετικούς βουλευτές της Μαγνησίας δρομολογούμε και άλλα έργα για την περιοχή τα οποία θα ανακοινωθούν σε επόμενες επισκέψεις μας. Να παρακαλέσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας να τρέξει το έργο και να το έχουμε έτοιμο εντός του χρονικού ορίζοντα που προβλέπεται. Εφόσον η συνεργασία μεταξύ των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης ήταν τόσο εξαιρετική με τη γρήγορη παραχώρηση του χώρου, εκτιμώ ότι με τη μελέτη – κατασκευή, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, θα ξεπεραστούν όποια προβλήματα υπάρχουν για να προχωρήσουμε γρήγορα. Θα ήθελα να κλείσω με μια παρότρυνση. Για να μπορέσουμε να χαιρόμαστε και να ζούμε τέτοιου είδους έργα θα πρέπει να προσέχουμε. Για να προσέχουμε σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία θα πρέπει όλοι μας να παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό και να χρησιμοποιήσουμε το καλύτερο εργαλείο που μας έχει δώσει η επιστήμη, το εμβόλιο. Παρακαλώ όσους δεν το έχουν κάνει, να το κάνουν».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει