Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες οι ζαχαροπλάστες από την Καρδίτσα με τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο

Τη… γλύκα -και μάλιστα μεγάλη- για την επιτυχία τους να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς κατασκεύασαν την πιο νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, απολαμβάνει από σήμερα το απόγευμα η ομάδα ζαχαροπλαστών που δούλεψε για το συγκεκριμένο εγχείρημα στην Καρδίτσα. Με τα 100,2 μέτρα γλυκό, συνέτριψαν το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων, που κατείχε η γειτονική Ιταλία.

Το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών του νομού, που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, που συμμετείχε με 350 συνολικά ζαχαροπλάστες και 100 μαθητών από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση.

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και στεγαζόμενο χώρο ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι κριτές του Ρεκόρ Γκίνες με επικεφαλής τον Τζακ Μπρόκμπανκ, που ήρθαν από το Λονδίνο, ξεκίνησαν τις μετρήσεις τους.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο μετά τις 12:00 έγινε και η επίσημη ανακοίνωση ότι η Καρδίτσα κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, γεγονός το οποίο καταχειροκροτήθηκε από ντόπιους και επισκέπτες.

Η νουγκατίνα που παρασκευάστηκε ζύγιζε δύο τόνους, που αντιστοιχούσαν σε 10.000 μερίδες και οι οποίες μοιράστηκαν στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής σε ειδικά χάρτινα σκεύη. Μετά από αυτήν τη διαδικασία του Γκίνες, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών -όπως ανακοίνωσε- θα διαθέσει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του νομού το σήμα της νουγκατίνας με την πιστοποίηση του ρεκόρ, ώστε ο κάθε πελάτης να γνωρίζει στο εξής ότι πρόκειται για ένα πιστοποιημένο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας που αναγνωρίζεται παντού και με όλες τις προδιαγραφές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει