Στον Κων. Μαραβέγια οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι για τα επαγγελματικά προβλήματα του κλάδου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Νέα συνάντηση με το προεδρείο του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, σε συνέχεια της γόνιμης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πλευρών για τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα του κλάδου.

Συγκεκριμένα, τον κ. Μαραβέγια επισκέφθηκαν στο γραφείο του η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος και αντιπρόεδρος της ΕΔΔΕ κ. Νότα Μπλούχου και η γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος κ. Λήδα Μωραϊτοπούλου, οι οποίες ευχαρίστησαν καταρχάς τον βουλευτή για τις επίμονες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, με θέμα τη σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων που θα ρυθμίζει τα ζητήματα του επαγγέλματος προς όφελος των πολιτών και της Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε ότι θεωρεί απολύτως αναγκαία την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης και διαβεβαίωσε τις εκπροσώπους των διαιτολόγων – διατροφολόγων Θεσσαλίας ότι θα επιμείνει μέχρι να δοθεί λύση. Επίσης, δεσμεύτηκε να επαναφέρει στον αρμόδιο υπουργό το άλλο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους ελευθεροεπαγγελματίες του κλάδου και αφορά στη μείωση του ΦΠΑ. Οι κ.κ. Μπλούχου και Μωραϊτοπούλου τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι οι διαιτολόγοι είναι
ο μόνος κλάδος υπηρεσιών υγείας που αποδίδει ΦΠΑ 24%, ενώ παρά την μεγάλη σημασία που έχει για την Δημόσια Υγεία, δεν υφίσταται ελεγκτικός μηχανισμός για την προστασία του επαγγέλματος.

Οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και επανέλαβαν την βούλησή τους να επιμείνουν στη μεταξύ τους στενή συνεργασία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των διαιτολόγων-διατροφολόγων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει