Στους -6 το θερμόμετρο στην κορυφή του Πηλίου – Στους δρόμους οι αλατιέρες και οι λεπίδες της Περιφερειακής Ενότητας

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη στο e-Volos.gr: Αναμένεται ύφεση των φαινόμενων, ωστόσο ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται σε επιφυλακή, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών

Συνεχίζεται η ήπια χιονόπτωση στους ορεινούς όγκους της Μαγνησίας, τόσο στα ορεινά του Πηλίου και πιο συγκεκριμένα από την Πορταριά και πάνω, έως το Ξουρίχτι, όσο και στα χωριά της Όθρυος έως την Ανάβρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη στο e-Volos.gr, το θερμόμετρο έπεσε ακόμα και στους -6 βαθμούς Κελσίου στην κορυφή του Πηλίου, ενώ το χιόνι άγγιξε τα 20 περίπου εκατοστά. Καθ’ όλη την διάρκεια Πέμπτης και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε όλα τα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου επιχειρούν συνολικά 14 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας (αλατιέρες – λεπίδες), ενώ από την Παρασκευή αναμένεται η ύφεση των φαινομένων.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η κα Κολυνδρίνη, ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται σε επιφυλακή, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό από το βράδυ της Τετάρτης, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έθεσε το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε πλήρη ετοιμότητα, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες και ιδιαίτερες στους οδηγούς να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά στα οχήματά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει