Σβίγκου: Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία

Για κίνηση επικοινωνιακού εκβιασμού που θα πέσει στο κενό, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», αναφορικά με την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Κατ’ αρχήν δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε από την Eldorado για αυτήν την ανακοίνωση, μια μέρα δηλαδή μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Θεωρώ ότι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση και ενός επικοινωνιακού πολέμου, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο», υπογράμμισε.

Ακόμη, τόνισε ότι «η Ελλάδα ούτε Μπανανία είναι, ούτε τριτοκοσμική χώρα, όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν με εκβιαστικούς τρόπους να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, θέλοντας να κάνουν ενδεχομένως πλιάτσικο στον φυσικό πλούτο».

«Εμείς θέλουμε κανόνες για όλους και αυτοί να είναι σεβαστοί από όλους. Και γι’ αυτό προσωπικά θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις εκ μέρους των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται εντελώς με τις θέσεις της Eldorado και αδιαφορούν πλήρως για τους περιβαλλοντικούς όρους και τη νομοθεσία, παίρνοντας παίρνουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος και την πλευρά υπεράσπισης του περιβάλλοντος», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει