Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εξέλιξη στην Λάρισα

Δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αυτή την ώρα λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Αγρότες με τα τρακτέρ τους, εργαζόμενοι που μετέχουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο συνέδριο. Ενδεικτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΚΛ κ. Τάσο Τσιαπλέ στην κεντρική ομιλία στην πλατεία του Αβέρωφ, πριν οι διαδηλωτές πάρουν τον δρόμο για το ξενοδοχείο:

«Λίγα μέτρα πιο κάτω από τη διαδήλωσή μας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημάρχους της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, υπο την προστασία των ΜΑΤ, έχουν στήσει ένα ακόμα συνέδριο-φιέστα για να εξωραΐσουν την βάρβαρη πολιτική τους, που εξαθλίωσε μαζικά τους εργάτες και τα φτωχά λαικά και να μοιράσουν ψεύτικες ελπίδες ότι τελειώνουν τα βάσανα μας και η ανάπτυξη που επαγγέλλονται θα είναι δίκαιη, για να υποτάξουν το λαό στα συμφέροντά τους ξανά.

Όσες «ταυτότητες φύλου» κι αν αλλάξει η κυβέρνηση, πάντα θα είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου και μάλιστα η καλύτερη για την βρώμικη δουλειά.

Μπροστά μας είναι η 3η αξιολόγηση που θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και η συνέχιση της επιτροπείας τουλάχιστον ως το 2060, με βάση τις συμφωνίες με την Ε.Ε.

Έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, Ν/Σ ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, αύξηση της βαριάς φορολογίας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας…

Διαβάστε περισσότερα στο larissaNet.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει